Ascultă Radio România Reșița Live

Rețeta mediteraneeană: salată de pene cu ton și fasole verde

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele țărilor riverane Mării Mediterane. Din 16 noiembrie 2010, dieta mediteraneeană a fost trecută de UNESCO în lista patrimoniului cultural mondial nematerial. Pentru astăzi vă propun delicioasa salată de pene cu ton și fasole verde. Un preparat bun cald, dar minunat și rece. Această salată colorată și ușoară este completă datorită carbohidraților, proteinelor și vitaminelor pe care le conține. Pentru a fi preparată și savurată poate fi gata în jumătate de oră sau se poate mânca după ce a fost răcită la frigider. Salata aceasta este delicioasă, cu ingrediente simple dar gustoase și care poate fi preparata într-o clipită și savurată cu placere. Câteva ingrediente simple și un vârf de creativitate sunt suficiente pentru a savura diverse salate apetisante de paste.

Rețeta mediteraneeană: salată de pene cu ton și fasole verde

Articol editat de Valentina Adam, 18 aprilie 2023, 12:28

Eu m-am oprit la salată de penne cu ton și fasole verde pentru care ne trebuie 300 de gr. de penne rigate, 250 de gr. de ton în ulei, 150 de gr. de roșii cherry, 100 de gr. de fasole verde, 100 de gr. de măsline fără verzi și negre fără sâmburi și anghinare în ulei. Mai folosim busuioc, ulei de măsline extra virgin, sare și piper negru.

Pentru a pregăti salata de penne, ton și fasole verde, începem prin a curăța fasolea verde, o tăiem și o fierbem câteva minute la abur. Fasolea trebuie să fie gătită, dar să rămână crocantă. De asemenea, fierbem pastele al dente în apă cu sare, le scurgem și le răcim sub jet de apă. Scurgem din nou paste și le transferpm din strecurătoare într-un castron mare de salată. Spălăm roșiile cherry, le uscăm și le tăiem în jumătate sau în sferturi. Adăugăm roșiile la paste, pe urmă punem bucățele de anghinare în ulei. Completăm cu măslinele tăiate în jumătăți și bucățele de ton. Dacă luăm ton în ulei scurgem uleiul și uscăm bucățile. La sfârșit adăugăm fasolea verde, puțin ulei de măsline extra virgin, piper și sare dacă este necesar. Amestecăm delicat. La final tocăm câteva frunze de busuioc tocate și servim imediat salata de penne, ton și fasole verde sau o păstrăm în frigider până la consum. Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

(Daniel Babun)

Etichete:
Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 martie 2025, 09:42

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză

Prânzul de duminică alături de familie este un moment special, o tradiție care aduce împreună gusturile autentice și conversațiile calde....

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 martie 2025, 06:00

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească

Papricaș de porc cu găluște este o rețetă românească autentică, apreciată pentru gustul său bogat și aroma inconfundabilă. Este...

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 martie 2025, 10:05

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale

Bucătăria românească este o comoară de arome și tradiții, iar duminica este momentul perfect pentru a descoperi și savura preparate...

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 februarie 2025, 09:18

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris

Duminica este ziua în care a sta la masă cu familia se transformă într-o mică sărbătoare, în care legăturile familiale se întăresc, iar...

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 22 februarie 2025, 06:00

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline

Sâmbăta este ziua ideală pentru a aduce pe masă preparate sănătoase și pline de vitamine. Dacă vrei să gătești ceva ușor, rapid și...

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 februarie 2025, 10:34

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură

Prânzul de duminică este momentul perfect pentru a aduna familia în jurul mesei, într-o atmosferă relaxantă. Iată trei rețete savuroase,...

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 februarie 2025, 10:05

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară

Prânzul de duminică este un moment special pentru multe familii, un prilej de socializare, relaxare și savurare a preparatelor preferate. O supă...

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine