Ascultă Radio România Reșița Live

Rețeta mediteraneeană: salată de pene cu ton și fasole verde

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele țărilor riverane Mării Mediterane. Din 16 noiembrie 2010, dieta mediteraneeană a fost trecută de UNESCO în lista patrimoniului cultural mondial nematerial. Pentru astăzi vă propun delicioasa salată de pene cu ton și fasole verde. Un preparat bun cald, dar minunat și rece. Această salată colorată și ușoară este completă datorită carbohidraților, proteinelor și vitaminelor pe care le conține. Pentru a fi preparată și savurată poate fi gata în jumătate de oră sau se poate mânca după ce a fost răcită la frigider. Salata aceasta este delicioasă, cu ingrediente simple dar gustoase și care poate fi preparata într-o clipită și savurată cu placere. Câteva ingrediente simple și un vârf de creativitate sunt suficiente pentru a savura diverse salate apetisante de paste.

Rețeta mediteraneeană: salată de pene cu ton și fasole verde

Articol editat de Valentina Adam, 18 aprilie 2023, 12:28

Eu m-am oprit la salată de penne cu ton și fasole verde pentru care ne trebuie 300 de gr. de penne rigate, 250 de gr. de ton în ulei, 150 de gr. de roșii cherry, 100 de gr. de fasole verde, 100 de gr. de măsline fără verzi și negre fără sâmburi și anghinare în ulei. Mai folosim busuioc, ulei de măsline extra virgin, sare și piper negru.

Pentru a pregăti salata de penne, ton și fasole verde, începem prin a curăța fasolea verde, o tăiem și o fierbem câteva minute la abur. Fasolea trebuie să fie gătită, dar să rămână crocantă. De asemenea, fierbem pastele al dente în apă cu sare, le scurgem și le răcim sub jet de apă. Scurgem din nou paste și le transferpm din strecurătoare într-un castron mare de salată. Spălăm roșiile cherry, le uscăm și le tăiem în jumătate sau în sferturi. Adăugăm roșiile la paste, pe urmă punem bucățele de anghinare în ulei. Completăm cu măslinele tăiate în jumătăți și bucățele de ton. Dacă luăm ton în ulei scurgem uleiul și uscăm bucățile. La sfârșit adăugăm fasolea verde, puțin ulei de măsline extra virgin, piper și sare dacă este necesar. Amestecăm delicat. La final tocăm câteva frunze de busuioc tocate și servim imediat salata de penne, ton și fasole verde sau o păstrăm în frigider până la consum. Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

(Daniel Babun)

Etichete:
Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 12 ianuarie 2025, 09:30

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată

Transformă prânzul de duminică într-o sărbătoare! Descoperă rețete delicioase pentru supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci...

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 ianuarie 2025, 10:28

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean

Gătește sănătos în stil mediteranean! Descoperă o rețetă rapidă de orez cu pui, vinete, ardei și legume, perfectă pentru un prânz...

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 9 ianuarie 2025, 07:35

Tort leneș cu miere și smântână

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 8 ianuarie 2025, 08:35

Pui Halal

Miercurea, se știe, că descoperim rețete din Orientul Mijlociu sau Orientul Apropiat, cum i se mai spune. Bucătăria din Orientul Mijlociu este...

Pui Halal
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 7 ianuarie 2025, 08:26

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul....

Carne la cuptor în stil franțuzesc
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă