Ascultă Radio România Reșița Live

Rețetă mediteraneeană: Rulouri de carne

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele țărilor riverane Mării Mediterane.

Rețetă mediteraneeană: Rulouri de carne

Articol editat de Radio Resita, 3 iunie 2023, 07:00 / actualizat: 3 iunie 2023, 11:59

Din 16 noiembrie 2010, dieta mediteraneeană a fost trecută de UNESCO în lista patrimoniului cultural mondial nematerial. Mâncarea mediteraneeană este cu siguranță cea mai sănătoasă și echilibrată de pe Mapamond.

Poposim astăzi în insula Malta pentru a găti Rulouri de carne sau friptură Butterfly. Aceste rulouri gustoase sunt pline de aromă și sunt perfecte pentru o cină rapidă sau ca aperitiv pentru următoarea ta petrecere.
În această rețetă, vă spun pas cu pas cum să faceți aceste roți de friptură, care cu siguranță vor fi un succes la familia sau la prietenii dvs. Cea mai bună parte este că pot fi personalizate cu condimentele și ierburile preferate.

Rețeta

Pentru a începe, va trebui să adunați instrumentele și echipamentele necesare, cum ar fi un ciocan pentru carne, folie de plastic și o tigaie. Ca ingrediente folosim:

900 de gr de friptură de flanc. Aceasta nu este o friptură propriu zisă. Este o tăiere populară de carne de vită și provine din mușchiul buric al vacii. Este o bucată de carne foarte aromatizantă, deși este foarte slabă și nu conține aproape nici o grăsime. În ciuda durității sale, ea poate fi o fripă gustoasă și delicată dacă o gătiți bine.

Mai luăm o ceapă roșie, 200 de gr de ciuperci, brânză afumată, o lingură de unt, ulei de măsline extravirgin, sparanghel și doi căței de usturoi.

În continuare, veți pregăti friptura bătând-o cu un ciocan de carne pentru a o face subțire și uniformă. Prăjiți ceapa roșie până se caramelizează și ciupercile până devin aurii.

Odată ce friptura este gata, se întinde folie de plastic, se așează pe ea cărnurile și peste ele amestecul uniform în straturi. Prima dată brânza afumată, ceapa și ultimul strat cel de ciuperci.
Apoi, se va rula strâns cu ajutorul foliei de plastic. După ce s-a rulat, se va lăsa la frigider cam o oră.
După aceea, veți tăia carnea în felii subțiri. Într-o tigaie adăugați puțin ulei și veți găti feliile de carne la foc mediu spre mare cam trei minute pe fiecare parte.

Aceste rulouri cu carne sunt o opțiune excelentă pentru nopțile aglomerate ale săptămânii, deoarece puteți pregăti friptura și o puteți rula din timp, apoi puteți tăia și prăji doar când sunteți gata pentru mâncare. De asemenea, sunt un aperitiv grozav pentru petreceri și întruniri.
Această rețetă cu carne este ușor de făcut și o puteți personaliza după preferințe.

Puteți schimba condimentele și ierburile, adăugați legume la amestec sau chiar încercați diferite tipuri de friptură. Posibilitățile sunt nesfârșite!
Prăjiți garnitura de sparanghel în puțin ulei împreună cu doi căței de usturoi.

Poftă bună și să gătiți cu dragoste.

(Daniel Babun)

Etichete:
Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 martie 2025, 09:42

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză

Prânzul de duminică alături de familie este un moment special, o tradiție care aduce împreună gusturile autentice și conversațiile calde....

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 martie 2025, 06:00

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească

Papricaș de porc cu găluște este o rețetă românească autentică, apreciată pentru gustul său bogat și aroma inconfundabilă. Este...

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 martie 2025, 10:05

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale

Bucătăria românească este o comoară de arome și tradiții, iar duminica este momentul perfect pentru a descoperi și savura preparate...

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 februarie 2025, 09:18

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris

Duminica este ziua în care a sta la masă cu familia se transformă într-o mică sărbătoare, în care legăturile familiale se întăresc, iar...

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 22 februarie 2025, 06:00

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline

Sâmbăta este ziua ideală pentru a aduce pe masă preparate sănătoase și pline de vitamine. Dacă vrei să gătești ceva ușor, rapid și...

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 februarie 2025, 10:34

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură

Prânzul de duminică este momentul perfect pentru a aduna familia în jurul mesei, într-o atmosferă relaxantă. Iată trei rețete savuroase,...

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 februarie 2025, 10:05

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară

Prânzul de duminică este un moment special pentru multe familii, un prilej de socializare, relaxare și savurare a preparatelor preferate. O supă...

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine