Ascultă Radio România Reșița Live

Rețetă mediteraneeană: Rulouri de carne

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele țărilor riverane Mării Mediterane.

Rețetă mediteraneeană: Rulouri de carne

Articol editat de Radio Resita, 3 iunie 2023, 07:00 / actualizat: 3 iunie 2023, 11:59

Din 16 noiembrie 2010, dieta mediteraneeană a fost trecută de UNESCO în lista patrimoniului cultural mondial nematerial. Mâncarea mediteraneeană este cu siguranță cea mai sănătoasă și echilibrată de pe Mapamond.

Poposim astăzi în insula Malta pentru a găti Rulouri de carne sau friptură Butterfly. Aceste rulouri gustoase sunt pline de aromă și sunt perfecte pentru o cină rapidă sau ca aperitiv pentru următoarea ta petrecere.
În această rețetă, vă spun pas cu pas cum să faceți aceste roți de friptură, care cu siguranță vor fi un succes la familia sau la prietenii dvs. Cea mai bună parte este că pot fi personalizate cu condimentele și ierburile preferate.

Rețeta

Pentru a începe, va trebui să adunați instrumentele și echipamentele necesare, cum ar fi un ciocan pentru carne, folie de plastic și o tigaie. Ca ingrediente folosim:

900 de gr de friptură de flanc. Aceasta nu este o friptură propriu zisă. Este o tăiere populară de carne de vită și provine din mușchiul buric al vacii. Este o bucată de carne foarte aromatizantă, deși este foarte slabă și nu conține aproape nici o grăsime. În ciuda durității sale, ea poate fi o fripă gustoasă și delicată dacă o gătiți bine.

Mai luăm o ceapă roșie, 200 de gr de ciuperci, brânză afumată, o lingură de unt, ulei de măsline extravirgin, sparanghel și doi căței de usturoi.

În continuare, veți pregăti friptura bătând-o cu un ciocan de carne pentru a o face subțire și uniformă. Prăjiți ceapa roșie până se caramelizează și ciupercile până devin aurii.

Odată ce friptura este gata, se întinde folie de plastic, se așează pe ea cărnurile și peste ele amestecul uniform în straturi. Prima dată brânza afumată, ceapa și ultimul strat cel de ciuperci.
Apoi, se va rula strâns cu ajutorul foliei de plastic. După ce s-a rulat, se va lăsa la frigider cam o oră.
După aceea, veți tăia carnea în felii subțiri. Într-o tigaie adăugați puțin ulei și veți găti feliile de carne la foc mediu spre mare cam trei minute pe fiecare parte.

Aceste rulouri cu carne sunt o opțiune excelentă pentru nopțile aglomerate ale săptămânii, deoarece puteți pregăti friptura și o puteți rula din timp, apoi puteți tăia și prăji doar când sunteți gata pentru mâncare. De asemenea, sunt un aperitiv grozav pentru petreceri și întruniri.
Această rețetă cu carne este ușor de făcut și o puteți personaliza după preferințe.

Puteți schimba condimentele și ierburile, adăugați legume la amestec sau chiar încercați diferite tipuri de friptură. Posibilitățile sunt nesfârșite!
Prăjiți garnitura de sparanghel în puțin ulei împreună cu doi căței de usturoi.

Poftă bună și să gătiți cu dragoste.

(Daniel Babun)

Etichete:
Tort cu lapte condensat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 ianuarie 2025, 09:00

Tort cu lapte condensat

Astăzi, ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor...

Tort cu lapte condensat
Preparate tradiționale în prima zi a anului
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 1 ianuarie 2025, 09:00

Preparate tradiționale în prima zi a anului

Astăzi nu ajungem în Orientul Mijlociu pentru că vom colinda prin unele bucătării ale lumii să aflăm cu ce se delectează oamenii din alte...

Preparate tradiționale în prima zi a anului
Krautsuppe
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 31 decembrie 2024, 09:00

Krautsuppe

Marțea mergeam de regulă prin bucătăriile continentului american. Astăzi, fiind ultima zi din 2024 iar la noapte petrecem de Revelion vă spun...

Krautsuppe
Paste Bucatini cu carne de iepure
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 decembrie 2024, 09:00

Paste Bucatini cu carne de iepure

Insula Procida, alături de Ischia și de mult mai cunoscuta Capri fac parte din nestematele Golfului Napoli.Bucataria din Procida și Ischia sunt...

Paste Bucatini cu carne de iepure
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 29 decembrie 2024, 06:00

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 28 decembrie 2024, 09:00

Pisto Manchego

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Pisto Manchego
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 27 decembrie 2024, 09:45

Lohikeito

Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și...

Lohikeito
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 23 decembrie 2024, 05:30

Biscuiți Bussola din Burano

Burano este o insula care face parte din Italia fiind în laguna Veneției. Este una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute insule, situată la 7...

Biscuiți Bussola din Burano