Ascultă Radio România Reșița Live

Rețetă mediteraneeană: Rulouri de carne

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele țărilor riverane Mării Mediterane.

Rețetă mediteraneeană: Rulouri de carne

Articol editat de Radio Resita, 3 iunie 2023, 07:00 / actualizat: 3 iunie 2023, 11:59

Din 16 noiembrie 2010, dieta mediteraneeană a fost trecută de UNESCO în lista patrimoniului cultural mondial nematerial. Mâncarea mediteraneeană este cu siguranță cea mai sănătoasă și echilibrată de pe Mapamond.

Poposim astăzi în insula Malta pentru a găti Rulouri de carne sau friptură Butterfly. Aceste rulouri gustoase sunt pline de aromă și sunt perfecte pentru o cină rapidă sau ca aperitiv pentru următoarea ta petrecere.
În această rețetă, vă spun pas cu pas cum să faceți aceste roți de friptură, care cu siguranță vor fi un succes la familia sau la prietenii dvs. Cea mai bună parte este că pot fi personalizate cu condimentele și ierburile preferate.

Rețeta

Pentru a începe, va trebui să adunați instrumentele și echipamentele necesare, cum ar fi un ciocan pentru carne, folie de plastic și o tigaie. Ca ingrediente folosim:

900 de gr de friptură de flanc. Aceasta nu este o friptură propriu zisă. Este o tăiere populară de carne de vită și provine din mușchiul buric al vacii. Este o bucată de carne foarte aromatizantă, deși este foarte slabă și nu conține aproape nici o grăsime. În ciuda durității sale, ea poate fi o fripă gustoasă și delicată dacă o gătiți bine.

Mai luăm o ceapă roșie, 200 de gr de ciuperci, brânză afumată, o lingură de unt, ulei de măsline extravirgin, sparanghel și doi căței de usturoi.

În continuare, veți pregăti friptura bătând-o cu un ciocan de carne pentru a o face subțire și uniformă. Prăjiți ceapa roșie până se caramelizează și ciupercile până devin aurii.

Odată ce friptura este gata, se întinde folie de plastic, se așează pe ea cărnurile și peste ele amestecul uniform în straturi. Prima dată brânza afumată, ceapa și ultimul strat cel de ciuperci.
Apoi, se va rula strâns cu ajutorul foliei de plastic. După ce s-a rulat, se va lăsa la frigider cam o oră.
După aceea, veți tăia carnea în felii subțiri. Într-o tigaie adăugați puțin ulei și veți găti feliile de carne la foc mediu spre mare cam trei minute pe fiecare parte.

Aceste rulouri cu carne sunt o opțiune excelentă pentru nopțile aglomerate ale săptămânii, deoarece puteți pregăti friptura și o puteți rula din timp, apoi puteți tăia și prăji doar când sunteți gata pentru mâncare. De asemenea, sunt un aperitiv grozav pentru petreceri și întruniri.
Această rețetă cu carne este ușor de făcut și o puteți personaliza după preferințe.

Puteți schimba condimentele și ierburile, adăugați legume la amestec sau chiar încercați diferite tipuri de friptură. Posibilitățile sunt nesfârșite!
Prăjiți garnitura de sparanghel în puțin ulei împreună cu doi căței de usturoi.

Poftă bună și să gătiți cu dragoste.

(Daniel Babun)

Etichete:
Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 12 ianuarie 2025, 09:30

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată

Transformă prânzul de duminică într-o sărbătoare! Descoperă rețete delicioase pentru supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci...

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 ianuarie 2025, 10:28

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean

Gătește sănătos în stil mediteranean! Descoperă o rețetă rapidă de orez cu pui, vinete, ardei și legume, perfectă pentru un prânz...

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 9 ianuarie 2025, 07:35

Tort leneș cu miere și smântână

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 8 ianuarie 2025, 08:35

Pui Halal

Miercurea, se știe, că descoperim rețete din Orientul Mijlociu sau Orientul Apropiat, cum i se mai spune. Bucătăria din Orientul Mijlociu este...

Pui Halal
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 7 ianuarie 2025, 08:26

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul....

Carne la cuptor în stil franțuzesc
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă