Ascultă Radio România Reșița Live

Rețeta dulce de bucătărie: Tort Nutella

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.
 Rețeta de astăzi îmbină dulceața cremei de alune cu prospețimea unui desert de vară-  Tortul Nutella. Este un dulce delicios având cremă de brânză amestecată cu Nutella, pentru a crea un mousse moale, așezat pe o bază de biscuți crocanți. Acest tort Nutella  este ideal pentru lunile de vară, deoarece nu necesită folosirea cuptorului și se pretează perfect pentru a fi pregătit chiar și în zilele cele mai caniculare. Tortul Nutella este o adevărată tentație la care este imposibil de rezistat. Vă veți îndrăgosti de acest deliciu  la prima înghițitură.
Avem de treabă cu:
– o formă de tort cu baza de 24 de cm
– 500 de gr de Nutella
– 180 de gr de biscuiti digestivi
– 80 de gr de unt
– 500 de gr de mascarpone
– 30 de gr de boabe de fistic sau de alune.
Începem prin a topi untul într-o cratiță la foc foarte mic, apoi îl lăsăm să se răcească. Între timp, rupem biscuiții uscați și îi amestecăm cu un mixer până obținem o pudră. Punem biscuiții mixați într-un castron, turnăm untul topit și răcit și amestecăm bine până obținem un compus nisipos. Ungem forma de tort cu diametrul de 24 cm și o tapetăm cu hârtie de copt. Turnăm amestecul de biscuiți și cu ajutorul unei spatule nivelăm bine, pentru a crea baza de biscuiti. Se poate și lovi forma de masă pentru o compactizare mai bună. Se pune la frigider pentru 30 de minute sau la congelator pentru  zece minute.
În acest timp ne dedicăm umpluturii. Turnăm crema mascarpone într-un bol și adăugăm o lingură de Nutella, apoi amestecăm bine cu un tel. În acest moment adăugăm restul de Nutella și continuăm să amestecăm cu telul până obținem o cremă fină. Scoatem tava din frigider și turnăm amestecul de brânză și Nutella pe baza de biscuiți solidificată.
Nivelăm bine suprafața cu o spatulă, acoperim cu folie de plastic și lăsăm să se întărească la frigider pentru cel puțin șase ore. Este mai bine dacă lăsăm la rece peste noapte. Transferăm apoi tortul într-un vas de servire și decorăm după dorință cu fistic tocat. Dacă doriți puteți înlocui fisticul cu alune tocate. Se poate pune și frișcă. Se servește rece dar nu de la congelator.
Prăjiturile se consumă cu responsabilitate. Doar ne-ndulcim,…. nu ne săturăm, să nu facem diabet sau…. să ne îngrășăm. La bună reauzire.

Rețeta dulce de bucătărie: Tort Nutella

Articol editat de Radio Resita, 20 iulie 2023, 07:00

(Daniel Babun)

Etichete:
Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 februarie 2025, 10:05

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară

Prânzul de duminică este un moment special pentru multe familii, un prilej de socializare, relaxare și savurare a preparatelor preferate. O supă...

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară
Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 12 ianuarie 2025, 09:30

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată

Transformă prânzul de duminică într-o sărbătoare! Descoperă rețete delicioase pentru supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci...

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 ianuarie 2025, 10:28

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean

Gătește sănătos în stil mediteranean! Descoperă o rețetă rapidă de orez cu pui, vinete, ardei și legume, perfectă pentru un prânz...

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 9 ianuarie 2025, 07:35

Tort leneș cu miere și smântână

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 8 ianuarie 2025, 08:35

Pui Halal

Miercurea, se știe, că descoperim rețete din Orientul Mijlociu sau Orientul Apropiat, cum i se mai spune. Bucătăria din Orientul Mijlociu este...

Pui Halal
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 7 ianuarie 2025, 08:26

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul....

Carne la cuptor în stil franțuzesc
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco