Ascultă Radio România Reșița Live

Rețetă cu pește sau fructe de mare: Păstrăv

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce sau sărată sau fructe de mare.
Vă prezint astăzi o modalitate delicioasă de-a vă bucura de o rețetă cu păstrăv acceptabilă ca preț și sănătoasă. Păstrăvul reprezinta una dintre cele mai cunoscute specii din lume. Păstrăvul are o carne foarte fină, alba și deosebit de gustoasă. Trebuie știut că păstrăvul are oase, însă nu are oase intramusculare. Astfel, este vorba de un procent de 20%, fiind printre peștii cu puține oase. Gustul cărnii de păstrăv este dat de dieta sa. Carnea unui pește care s-a hrănit cu curstacee va avea o aromă mai puternică decât cel care a consumat insecte. Gustul și aroma unui pește sălbatic vor fi mult mai intense decât a unuia crescut în ferme piscicole. Vă propun prepararea păstrăvului în stil segovian, care este o rețetă la îndemâna oricui. Veți obține o friptură de pește minunată care nu va dezamăgi pe nimeni.  Avem nevoie pentru două persoane de:
– patru păstrăvi
– patru cartofi mari de copt
– șase căței de usturoi
– cârnați chorizo
– bacon
– șuncă Serrano
– o legătură de pătrunjel proaspăt
– făină
– sare și piper proaspăt râșnit. Era să uit de ulei, de măsline, binențeles.
Să purcedem la preparare. Tăiem cartofii în felii de aceeași grosime și îi prăjim în ulei de măsline la foc mediu împreună cu cățeii de usturoi zdrobiți încât să-și libereze toată aroma. Scurgem cartofii de excesul de ulei și îi așezăm pe hârtie absorbantă. Presărăm pe ei sare și piper și îi punem într-un vas potrivit pentru copt. În același ulei folosit la prăjit cartofii și usturoiul, punem chorizo-ul, baconul și șunca serrano, toate tăiate în bucăți fine. Gătim până încep să se rumenească și transferăm cărnurile pe hârtie absorbantă. După ce am scăpat de uleiul rămas, amestecăm chorizo-ul, baconul și șunca serrano cu cartofii. Rezervăm o cantitate mică pentru a orna la final păstrăvii.
Condimentăm peștii cu sare și piper, îi înfăinăm ușor și îi prăjim câteva minute pe fiecare parte în același ulei în care am procesat cartofii cu usturoi și șunca serrano, cârnații chorizo și baconul. Scoatem păstrăvii din tigaie și îi așezăm deasupra cartofilor, iar deasupra așternem baconul, șunca serrano și chorizo-ul, pe care le aveam rezervate. Tocăm pătrunjelul proaspăt, îl presărăm peste păstrăvi și cartofi și punem vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru maxim 15 minute. Peștii nu trebuie gătiți în exces ca să nu rămână uscați. Nu lipsește nimic de la acești păstrăvi delicioși. Ba da. Dacă doriți, când montați farfuria puteți stropi cu zeamă de lămâie. Poftă bună și să gătiți cu dragoste.

Rețetă cu pește sau fructe de mare: Păstrăv

Articol editat de Radio Resita, 7 iulie 2023, 12:28

(Daniel Babun)

Etichete:
Pilaf cu fructe de mare
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 3 ianuarie 2025, 06:00

Pilaf cu fructe de mare

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.Carnea de pește este una...

Pilaf cu fructe de mare
Tort cu lapte condensat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 ianuarie 2025, 09:00

Tort cu lapte condensat

Astăzi, ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor...

Tort cu lapte condensat
Preparate tradiționale în prima zi a anului
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 1 ianuarie 2025, 09:00

Preparate tradiționale în prima zi a anului

Astăzi nu ajungem în Orientul Mijlociu pentru că vom colinda prin unele bucătării ale lumii să aflăm cu ce se delectează oamenii din alte...

Preparate tradiționale în prima zi a anului
Krautsuppe
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 31 decembrie 2024, 09:00

Krautsuppe

Marțea mergeam de regulă prin bucătăriile continentului american. Astăzi, fiind ultima zi din 2024 iar la noapte petrecem de Revelion vă spun...

Krautsuppe
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 decembrie 2024, 09:00

Paste Bucatini cu carne de iepure

Insula Procida, alături de Ischia și de mult mai cunoscuta Capri fac parte din nestematele Golfului Napoli.Bucataria din Procida și Ischia sunt...

Paste Bucatini cu carne de iepure
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 29 decembrie 2024, 06:00

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 28 decembrie 2024, 09:00

Pisto Manchego

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Pisto Manchego
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 27 decembrie 2024, 09:45

Lohikeito

Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și...

Lohikeito