Ascultă Radio România Reșița Live

Rețetă cu pește sau fructe de mare: Chiftele de pește

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc pești de apă dulce, sărată sau fructe de mare.
Chiftelele de pește sunt bucăți aromate crocante. Cele mai bune sunt cele preparate cu cod, pâine, cimbru și pătrunjel, toate tocate. O singură rotație a paletelor din mixer va fi suficientă pentru a obține consistența potrivită a aluatului. Alegerea vă aparține dacă să faceți chifteluțe mici, excelente pentru a servi ca aperitiv, cu un sos de casă proaspăt și picant, sau de mărimea unei chiftele clasice, pentru a fi savurate însoțite de o garnitură pe bază de legume de sezon. Biluțele de pește pot fi gătite atât prăjite, cât și coapte. Încercați și varianta cu ton și ricotta, ușoare și la fel de delicioase.
Pentru aproximativ 20 de chiftele avem nevoie de:
– 700 de gr de file de cod
– 100 de gr de pesmet din pâine
– o crenguță de pătrunjel
– cimbru după gust
– două ouă medii
– un cățel de usturoi
– 80 de gr de parmezan ras
-făină 00, sare și piper negru după gust
– ulei de floarea soarelui pentru prăjit.

Rețetă cu pește sau fructe de mare: Chiftele de pește

Articol editat de Radio Resita, 2 iunie 2023, 07:00

Începem prin a pune pesmetul într-un mixer, amestecăm fin și îl pune-l într-un castron. Scoatem oasele din fileurile de cod cu ajutorul pensetei și zdrobim bucățile de pește în mixer pentru câteva secunde.
Amestecăm codul tocat cu pesmetul din bol. Tocăm pătrunjelul apoi îl adăugăm în bol împreună cu cimbru.
Condimentăm cu usturoiul zdrobit și brânza rasă. Adăugăm și cele două ouă.
Reglăm gustul cu sare și piper. Amestecăm bine și cu mainile formam bile de aproximativ 30- 40 de gr de aluat.
Așezăm treptat chiftelele pe o tava și le trecem prin făină.  
Prăjim chiftelele în ulei fierbinte, la aproximativ 170 de grade Celsius, timp de aproximativ 3 minute. Când chiftelele sunt aurii, le scurgem de ulei cu ajutorul unei strecurători cu sită pentru îndepărtarea excesului de ulei.
Încercați-le și la cuptor. Gătiți-le la 200 de gr Celsius în regim ventilat timp de 25 de minute, având grijă să le întoarceți după 15 minute pentru o se gătit uniform. Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

(Daniel Babun)

Etichete:
Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 12 ianuarie 2025, 09:30

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată

Transformă prânzul de duminică într-o sărbătoare! Descoperă rețete delicioase pentru supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci...

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 ianuarie 2025, 10:28

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean

Gătește sănătos în stil mediteranean! Descoperă o rețetă rapidă de orez cu pui, vinete, ardei și legume, perfectă pentru un prânz...

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 9 ianuarie 2025, 07:35

Tort leneș cu miere și smântână

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 8 ianuarie 2025, 08:35

Pui Halal

Miercurea, se știe, că descoperim rețete din Orientul Mijlociu sau Orientul Apropiat, cum i se mai spune. Bucătăria din Orientul Mijlociu este...

Pui Halal
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 7 ianuarie 2025, 08:26

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul....

Carne la cuptor în stil franțuzesc
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă