Rețetă cu pește sau fructe de mare: Chiftele de pește
În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc pești de apă dulce, sărată sau fructe de mare.
Chiftelele de pește sunt bucăți aromate crocante. Cele mai bune sunt cele preparate cu cod, pâine, cimbru și pătrunjel, toate tocate. O singură rotație a paletelor din mixer va fi suficientă pentru a obține consistența potrivită a aluatului. Alegerea vă aparține dacă să faceți chifteluțe mici, excelente pentru a servi ca aperitiv, cu un sos de casă proaspăt și picant, sau de mărimea unei chiftele clasice, pentru a fi savurate însoțite de o garnitură pe bază de legume de sezon. Biluțele de pește pot fi gătite atât prăjite, cât și coapte. Încercați și varianta cu ton și ricotta, ușoare și la fel de delicioase.
Pentru aproximativ 20 de chiftele avem nevoie de:
– 700 de gr de file de cod
– 100 de gr de pesmet din pâine
– o crenguță de pătrunjel
– cimbru după gust
– două ouă medii
– un cățel de usturoi
– 80 de gr de parmezan ras
-făină 00, sare și piper negru după gust
– ulei de floarea soarelui pentru prăjit.
Articol editat de Radio Resita, 2 iunie 2023, 07:00
Începem prin a pune pesmetul într-un mixer, amestecăm fin și îl pune-l într-un castron. Scoatem oasele din fileurile de cod cu ajutorul pensetei și zdrobim bucățile de pește în mixer pentru câteva secunde.
Amestecăm codul tocat cu pesmetul din bol. Tocăm pătrunjelul apoi îl adăugăm în bol împreună cu cimbru.
Condimentăm cu usturoiul zdrobit și brânza rasă. Adăugăm și cele două ouă.
Reglăm gustul cu sare și piper. Amestecăm bine și cu mainile formam bile de aproximativ 30- 40 de gr de aluat.
Așezăm treptat chiftelele pe o tava și le trecem prin făină.
Prăjim chiftelele în ulei fierbinte, la aproximativ 170 de grade Celsius, timp de aproximativ 3 minute. Când chiftelele sunt aurii, le scurgem de ulei cu ajutorul unei strecurători cu sită pentru îndepărtarea excesului de ulei.
Încercați-le și la cuptor. Gătiți-le la 200 de gr Celsius în regim ventilat timp de 25 de minute, având grijă să le întoarceți după 15 minute pentru o se gătit uniform. Poftă bună și să aveți parte numai de bine.
(Daniel Babun)