Quesadillas
Marțea vă prezint o rețetă de pe Continentul American. Mexicul este una dintre cele mai bune țări din lume pentru alimentele stradale, dar, la fel ca restul alimentelor mexicane, mâncărurile stradale variază în funcție de regiune. Când vorbim de mâncare stradală mexicană, tacosul este cel mai important element de pe listă.
Articol editat de Radio Resita, 28 mai 2024, 07:37
Pentru astăzi vă propun quesadillas. Termenul se referă, în general, la o tortilla pliată cu brânză topită în interior. Quesadillas pot fi făcute fie cu tortilă de porumb sau de grâu, și pot fi procesate la grătar sau prăjite în ulei. Quesadillas pot fi făcute cu o varietate de brânzeturi, dar una dintre cele mai populare este brânza Oaxaca, o brânză ușoară asemănătoare cu mozzarella.
Pentru patru porții avem nevoie de 8 tortillas, câte două de persoană, două căni de mozarella, un sfert de cană de frunze de coriandru tocate mai zootehnic, adică mai ca la țară. Luăm și o cană de boabe de porumb scurse de la cutie și binențeles carne. Eu am apelat la cea de vită.
La capitolul condimente amestecăm o lingură de ceapă deshidratată, tot atâta oregano uscat, două linguri de chimen măcinat, tot două de boia de ardei și câte o linguriță de sare și piper negru măcinat.
Pregătim umplutura din jumătate de kg de carne de vită, jumătate de lingură de ulei de măsline, doi căței de usturoi tocați, o ceapă mică tocată mărunt, un ardei kapia tăiat cubulețe, două linguri de pastă de tomate și 50- 60 de mililitri de apă. Adăugăm condimentele și prăjim ușor umplutura.
Așezăm tortilla pe suprafața de lucru. Presărăm o parte cu puțin brânză și acoperim cu umplutura. Punem boabe de porumb scurse și coriandrul. Ungem cu brânză și cealaltă jumătate, împăturim și sigilăm marginile.
Preîncălzim tigaia antiaderentă la foc mediu spre mic. Dacă tigaia nu este antiaderentă folosim o lingură de ulei. Pune-mi Quesadilla în tigaie, apăsăm ușor și acoperim cu un capac. Gătim timp de 3 minute până ce partea de jos devine aurie și crocantă. Întoarcem cu grijă marginea pliată, apăsăm ușor și mai gătim încă 3 minute până ajunge aurie și crocantă. Acum nu punem capac tigăii.
Transferăm Quesadilla pe un plan de lucru și le tăiem în jumătate. Servim imediat. Atenție pentru cel care porționează că s-ar putea să nu mai prindă nicio jumătate de Quesadilla.
Poftă bună și să aveți parte numai de bine!
Daniel Babun