Ascultă Radio România Reșița Live

Quesadillas

Marțea vă prezint o rețetă de pe Continentul American. Mexicul este una dintre cele mai bune țări din lume pentru alimentele stradale, dar, la fel ca restul alimentelor mexicane, mâncărurile stradale variază în funcție de regiune. Când vorbim de mâncare stradală mexicană, tacosul este cel mai important element de pe listă.

Quesadillas

Articol editat de Radio Resita, 28 mai 2024, 07:37

Pentru astăzi vă propun quesadillas. Termenul  se referă, în general, la o tortilla pliată cu brânză topită în interior. Quesadillas pot fi făcute fie cu tortilă de porumb sau de grâu, și pot fi procesate la grătar sau prăjite în ulei. Quesadillas pot fi făcute cu o varietate de brânzeturi, dar una dintre cele mai populare este brânza Oaxaca, o brânză ușoară asemănătoare cu mozzarella.

Pentru patru porții avem nevoie de 8 tortillas, câte două de persoană, două căni de mozarella, un sfert de cană de frunze de coriandru tocate mai zootehnic, adică mai ca la țară. Luăm și o cană de boabe de porumb scurse de la cutie și binențeles carne. Eu am apelat la cea de vită.

La capitolul condimente amestecăm o lingură de ceapă deshidratată, tot atâta oregano uscat, două linguri de chimen măcinat, tot două de boia de ardei și câte o linguriță de sare și piper negru măcinat.

Pregătim umplutura din jumătate de kg de carne de vită, jumătate de lingură de ulei de măsline, doi căței de usturoi tocați, o ceapă mică tocată mărunt, un ardei kapia tăiat cubulețe, două linguri de pastă de tomate și 50- 60 de mililitri de apă. Adăugăm condimentele și prăjim ușor umplutura.

Așezăm tortilla pe suprafața de lucru. Presărăm o parte cu puțin brânză și acoperim cu umplutura. Punem boabe de porumb scurse și coriandrul. Ungem cu brânză și cealaltă jumătate, împăturim și sigilăm marginile.

Preîncălzim tigaia antiaderentă la foc mediu spre mic. Dacă tigaia nu este antiaderentă folosim o lingură de ulei. Pune-mi Quesadilla în tigaie, apăsăm ușor și acoperim cu un capac. Gătim timp de 3 minute până ce partea de jos devine aurie și crocantă. Întoarcem cu grijă marginea pliată, apăsăm ușor și mai gătim încă 3 minute până ajunge aurie și crocantă. Acum nu punem capac tigăii.

Transferăm  Quesadilla pe un plan de lucru și le tăiem în jumătate. Servim imediat. Atenție pentru cel care porționează că s-ar putea să nu mai prindă nicio jumătate de Quesadilla.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

Etichete:
Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 12 ianuarie 2025, 09:30

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată

Transformă prânzul de duminică într-o sărbătoare! Descoperă rețete delicioase pentru supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci...

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 ianuarie 2025, 10:28

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean

Gătește sănătos în stil mediteranean! Descoperă o rețetă rapidă de orez cu pui, vinete, ardei și legume, perfectă pentru un prânz...

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 9 ianuarie 2025, 07:35

Tort leneș cu miere și smântână

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 8 ianuarie 2025, 08:35

Pui Halal

Miercurea, se știe, că descoperim rețete din Orientul Mijlociu sau Orientul Apropiat, cum i se mai spune. Bucătăria din Orientul Mijlociu este...

Pui Halal
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 7 ianuarie 2025, 08:26

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul....

Carne la cuptor în stil franțuzesc
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă