Ascultă Radio România Reșița Live

Pulpe de porc înăbușite

În a doua zi a săptămânii traversăm Atlanticul și poposim într-o bucătărie din câte o țară din America de Nord, de Sud sau Centrală.
Bucătăria statului Panama este un amestec din gastronomiile amerindiene, hispanice, africane și afro-antileene.
Ca în mai toate statele central și sud americane nu lipsesc porumbul, bananele, cărnurile, peștele și fructele de mare, cu care se pregatesc diverse preparate. Rădăcinile și tuberculii se găsesc din abundență în bucătăria panameză, precum manioc, igname, nampi, otoe și cartofi, dar într-o măsură mai mică.
Peștele și fructele de mare sunt o încântare, deoarece panamezii au acces la ambele oceane.
În gastronomia țării care are canalul navigabil ce leagă Atlanticul de Pacific, găsim mâncăruri delicioase precum orezul cu nucă de cocos și fructe de mare, tuca, chanfainita, carapulcra de năut, care sunt din moștenirea afro-colonială și afro-caraibienă.
Originea mâncărurilor Afro-Caraibiene a apărut în timpul construcției căii ferate, când au sosit locuitorii din insulele Caraibe. Femeile s-au dedicat în special dezvoltării mâncărurilor rafinate făcute cu fructe de mare.

Pulpe de porc înăbușite

Articol editat de Radio Resita, 4 aprilie 2024, 07:00

Vă invit să apreciați pulpe de porc înăbușite.
Aceasta rețetă dă naștere unei tocane foarte suculente și încântător de savurat alături de cei dragi. De remarcat faptul că acest fel de mâncare este complet și nu mai trebuie alt fel la masă.

Ne folosim de:
– două kg de carne de pulpă de porc
– 10 roșii
– 5 cepe
– 4 căței de usturoi
– doi ardei
– două lămâi
– un ardei foarte iute
– o linguriță cu vârf de boia dulce
– frunze proaspete de coriandru
– ulei de măsline
– sare și piper după gust.

Înainte de a începe trebuie să pregătim toate ingredientele, de aceea curățăm și tocăm mărunt cățeii de usturoi. Același lucru îl facem cu ceapa, ardeii, frunzele de coriandru. Roșiile le vom tăia în cuburi mici, în prealabil îndepărtând coaja și semințele.
Frecăm pulpele de porc cu lămâie, după care le spălăm.
Într-o oală turnăm apă suficientă, adăugăm sare, așezăm pulpele de porc și o punem pe foc, la fiert. Sunt gata când carnea este albă.
Luăm o cratiță, turnam puțin ulei și prăjim ceapa și usturoiul tocate. După câteva minute adăugăm roșiile, boiaua, ardeiul iute și coriandru. Le prăjim toate câteva minute.
Acum adăugăm pulpele de porc, turnăm și bulion rezultat de la fierberea cărnii. Reglăm gustul cu sare și piper.
Lăsăm la foc mic până lichidul devine gros și de consistenta dorită. Se servește cu orez.
Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

Etichete:
Tort cu lapte condensat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 ianuarie 2025, 09:00

Tort cu lapte condensat

Astăzi, ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor...

Tort cu lapte condensat
Preparate tradiționale în prima zi a anului
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 1 ianuarie 2025, 09:00

Preparate tradiționale în prima zi a anului

Astăzi nu ajungem în Orientul Mijlociu pentru că vom colinda prin unele bucătării ale lumii să aflăm cu ce se delectează oamenii din alte...

Preparate tradiționale în prima zi a anului
Krautsuppe
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 31 decembrie 2024, 09:00

Krautsuppe

Marțea mergeam de regulă prin bucătăriile continentului american. Astăzi, fiind ultima zi din 2024 iar la noapte petrecem de Revelion vă spun...

Krautsuppe
Paste Bucatini cu carne de iepure
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 decembrie 2024, 09:00

Paste Bucatini cu carne de iepure

Insula Procida, alături de Ischia și de mult mai cunoscuta Capri fac parte din nestematele Golfului Napoli.Bucataria din Procida și Ischia sunt...

Paste Bucatini cu carne de iepure
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 29 decembrie 2024, 06:00

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 28 decembrie 2024, 09:00

Pisto Manchego

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Pisto Manchego
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 27 decembrie 2024, 09:45

Lohikeito

Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și...

Lohikeito
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 23 decembrie 2024, 05:30

Biscuiți Bussola din Burano

Burano este o insula care face parte din Italia fiind în laguna Veneției. Este una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute insule, situată la 7...

Biscuiți Bussola din Burano