Ascultă Radio România Reșița Live

Pui mediteraneean la cuptor

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele țărilor riverane Mării Mediterane.
Dieta mediteraneană are o valoare recunoscută care combină gustul, sănătatea și cultura alimentară. Se încearcă implementarea unui proiect ca Dieta Mediteraneeană să devină Dietă Planetară.
Bucătăria mediteraneană este echilibrul perfect între plăcere și sănătate. De altfel, fără a se limita la mâncare și delicatese, oamenii reușesc să-și mențină silueta, sănătatea, să fie activi și de succes. Secretul principal constă în calitatea produselor și procesare acestora. Aproape întregul procent de grăsime din dieta meniului mediteranean provine din uleiul de măsline, care nu numai că are un efect benefic asupra organismului, dar ajută și la absorbția și dezvăluirea beneficiilor sale multor altor produse.

Pui mediteraneean la cuptor

Articol editat de Radio Resita, 11 mai 2024, 12:13

O rețetă mediteraneeană de pui la cuptor vă poftesc să preparați și să serviți. Este una dintre acele rețete „aruncă totul într-o tigaie” cu profituri gustative mari pentru un efort minim. Puii, cartofii, ceapa și roșiile cherry se îmbibă cu deliciosul sos de lămâie și usturoi.
Este o masă completă și nu trebuie să vă deranjați cu salate.
Nu este nevoie să supravegheați gătirea, introduceți în cuptor, setați cronometrul și faceți altceva.

Ingrediente de folosință:
– un kg de pulpe de pui cu os și piele
– 125 de ml de suc de lămâie
– 6 căței de usturoi, tocați
– două linguri de muștar de Dijon
– două linguri de miere sau o lingură de zahăr
– o lingură de oregano uscat
– 5 cartofi mici
– două cepe roșii, tăiate în sferturi
– o cană de bulion de pui
– 10 roșii cherry întregi
– boia de ardei, ulei de măsline, sare și piper
– opțional Oregano proaspăt, pentru garnitură.

Amestecați ingredientele pentru marinadă într-un bol: suc de lămâie, usturoi tocat, muștar de Dijon, miere sau zahăr și oregano uscat. Acoperiți pulpele de pui cu marinadă și lăsați la frigider peste noapte.
A doua zi preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Puneți pulpele de pui într-o tavă de copt și peste ele cartofii și ceapa. Turnați supa de pui, apoi marinada din bol.
Coaceți 20 de minute. Se împrăștie în tavă roșiile cherry, se stropește totul cu o lingură de ulei de măsline, și se presară  sare și piper. Coaceți încă 30 – 35 de minute până când puiul devine auriu și cartofii sunt gătiți.
Se scoate din cuptor, se ornează cu oregano proaspăt dacă se folosește și se servește.
Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 12 ianuarie 2025, 09:30

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată

Transformă prânzul de duminică într-o sărbătoare! Descoperă rețete delicioase pentru supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci...

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 ianuarie 2025, 10:28

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean

Gătește sănătos în stil mediteranean! Descoperă o rețetă rapidă de orez cu pui, vinete, ardei și legume, perfectă pentru un prânz...

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 9 ianuarie 2025, 07:35

Tort leneș cu miere și smântână

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 8 ianuarie 2025, 08:35

Pui Halal

Miercurea, se știe, că descoperim rețete din Orientul Mijlociu sau Orientul Apropiat, cum i se mai spune. Bucătăria din Orientul Mijlociu este...

Pui Halal
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 7 ianuarie 2025, 08:26

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul....

Carne la cuptor în stil franțuzesc
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă