Ascultă Radio România Reșița Live

Pui copt în sos cremos de spanac

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.
Dieta mediteraneană deține recordul pentru cel mai sănătos stil de alimentație dintre cele peste 40 de regimuri alimentare răspândite în întreaga lume.
Meritul constă în capacitatea sa, acum recunoscută în mod unic, de a promova longevitatea și de a preveni o serie de boli cronice netransmisibile, în special de a reduce riscul de boli cardiovasculare și de diabet zaharat.

Pui copt în sos cremos de spanac

Articol editat de Radio Resita, 30 noiembrie 2024, 10:41

Cu pui copt în sos cremos de spanac vă propun spre delectare.
Pulpele de pui se prăjesc și apoi se coc în cremă cu usturoi și spanac. Sosul cremos conferă cărnii de pui suculență și fragezime.

Folosim:
– câte o pulpă superioqră de pui, de persoană
– un polonic de spanac pentru fiecare mesean
– două cepe
– 150 de ml desmântână cu minim 20% grăsime
– 3 căței de usturoi
– o lingură deulei vegetal
– sare și piper negru proaspăt măcinat.

Pregătiți toate ingredientele necesare.
Sortați spanacul, îndepărtați cozile, clătiți și uscați.
Clătiți pulpele de pui și uscați cu un prosop de hârtie.
Tăiați pulpele mari în două părți. Pune puiul într-o tigaie cu ulei vegetal încălzit. Se prăjește la foc mare până se rumenește pe ambele părți, aproximativ 4 minute.
Puneți puiul într-o tavă de copt, adăugați sare și piper.
Porniți cuptorul pentru a se preîncălzi la 180 de grade.
Curățați și tăiați ceapa și usturoiul. Se prăjește la foc mediu timp de 6 minute, amestecând.
Tăiați spanacul fâșii subțiri și adăugați-l în tigaie. Se sărează totul și se piperează ușor. Se amestecă.
Se toarnă smântână și 100 ml ded apă în tigaie. Se amestecă, se aduce la fierbere și se ia de pe foc.
Turnați sosul rezultat peste pui.
Pune carnea în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute.
Puiul copt în sos cremos de spanac este gata.

Bucurați-vă de ceea ce puneți pe masă. Poftă bună!

Daniel Babun

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 12 ianuarie 2025, 09:30

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată

Transformă prânzul de duminică într-o sărbătoare! Descoperă rețete delicioase pentru supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci...

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 ianuarie 2025, 10:28

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean

Gătește sănătos în stil mediteranean! Descoperă o rețetă rapidă de orez cu pui, vinete, ardei și legume, perfectă pentru un prânz...

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 9 ianuarie 2025, 07:35

Tort leneș cu miere și smântână

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 8 ianuarie 2025, 08:35

Pui Halal

Miercurea, se știe, că descoperim rețete din Orientul Mijlociu sau Orientul Apropiat, cum i se mai spune. Bucătăria din Orientul Mijlociu este...

Pui Halal
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 7 ianuarie 2025, 08:26

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul....

Carne la cuptor în stil franțuzesc
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă