Ascultă Radio România Reșița Live

Prânzul de duminică: ciorbă de salată verde, piept de rață la tigaie și ciocolată de casă

Începem masa cu o ciorbă de salată verde, ca să profităm de ea.

Prânzul de duminică: ciorbă de salată verde, piept de rață la tigaie și ciocolată de casă

Articol editat de Radio Resita, 28 aprilie 2024, 11:56

Luăm:
– o salată verde
– 2 căței de usturoi
– o ceapă mare
– 2 l de apă
– două linguri de făină
– o lingură de oțet
– 100 de ml de lapte
Salata verde se spală și se taie în fâșii. Ceapa și usturoiul se curăță și se toacă mărunt.
Într-un vas, se pune apa, se adaugă ceapa, usturoiul și se lasă să fiarbă timp de 15 minute. Într-un bol, se amestecă bine laptele și făina.
Se adaugă în salata verde și mixul de lapte și făină și se lasă să fiarbă timp de 10-15 minute, până când salata este fragedă. Se pune oțet și se asezonează cu sare și piper, după gust.

Felul al doilea este piept de rață la tigaie.

Se folosesc:
– două piepturi de rață
– sare și piper negru
– ulei de măsline
– 2 căței de usturoi
– două ramuri de rozmarin
– două linguri de sos de soia
– două linguri de miere
– un sfert de cană de vin roșu.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Tăiați grăsimea excesivă de pe pieptul de rață, lăsând un strat subțire. Tăiați pieptul în bucăți egale și condimentați cu sare și piper pe ambele părți.
Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați pieptul de rață, cu pielea în jos. Gătiți timp de 5-6 minute până când pielea este aurie și crocantă. Îndepărtați excesul de grăsime din tigaie.
Adăugați usturoiul și rozmarinul în tigaie și gătiți timp de încă un minut. Întoarceți bucățile de piept de rață și gătiți-le pe partea cealaltă timp de încă 3 minute.
Îndepărtați pieptul de rață din tigaie și puneți-l într-un vas termorezistent. Într-un castron mic, amestecați sosul de soia, mierea și vinul roșu. Turnați amestecul peste pieptul de rață.
Puneți vasul termorezistent în cuptor și coaceți timp de 10-12 minute sau până când pieptul de rață este copt după preferințe. Scoateți din cuptor și lăsați să se odihnească 5 minute.
Tăiați bucățile de piept de rață și serviți alături de garnitura preferată, cum ar fi cartofi piure, legume aburite sau o salată proaspătă.

Dulcele este unul care ne amintește de copilărie, ciocolată de casă. Ca ingrediente pentru preparare se folosesc:
– o cană de lapte praf
– câte o jumătate de cană de zahăr pudră, de unt, de cacao și apă fierbinte
– și opțional esență de vanilie.

Într-un bol mare, amestecați laptele praf, zahărul pudră și cacao. Adăugați apa fierbinte peste amestecul de lapte praf și amestecați bine.
Într-un vas mic, topiți untul la foc redus și adăugați-l treptat în aluat. Dacă doriți, puteți pune o linguriță de esență de vanilie pentru a îmbunătăți aroma.
Turnați amestecul de ciocolată în forme de silicon sau într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și dați la frigider timp de cel puțin două ore sau până când se întărește.
După ce ciocolata s-a întărit, scoateți-o din forme și tăiați-o în bucăți mici.

Poftă bună, să vă bucurați și să savurați ce preparați pentru prânzul de duminică: ciorbă de salată verde, piept de rață la tigaie și ciocolată de casă.

Daniel Babun

(tastelist.ro)

Etichete:
Tort cu lapte condensat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 ianuarie 2025, 09:00

Tort cu lapte condensat

Astăzi, ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor...

Tort cu lapte condensat
Preparate tradiționale în prima zi a anului
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 1 ianuarie 2025, 09:00

Preparate tradiționale în prima zi a anului

Astăzi nu ajungem în Orientul Mijlociu pentru că vom colinda prin unele bucătării ale lumii să aflăm cu ce se delectează oamenii din alte...

Preparate tradiționale în prima zi a anului
Krautsuppe
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 31 decembrie 2024, 09:00

Krautsuppe

Marțea mergeam de regulă prin bucătăriile continentului american. Astăzi, fiind ultima zi din 2024 iar la noapte petrecem de Revelion vă spun...

Krautsuppe
Paste Bucatini cu carne de iepure
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 decembrie 2024, 09:00

Paste Bucatini cu carne de iepure

Insula Procida, alături de Ischia și de mult mai cunoscuta Capri fac parte din nestematele Golfului Napoli.Bucataria din Procida și Ischia sunt...

Paste Bucatini cu carne de iepure
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 29 decembrie 2024, 06:00

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 28 decembrie 2024, 09:00

Pisto Manchego

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Pisto Manchego
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 27 decembrie 2024, 09:45

Lohikeito

Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și...

Lohikeito
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 23 decembrie 2024, 05:30

Biscuiți Bussola din Burano

Burano este o insula care face parte din Italia fiind în laguna Veneției. Este una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute insule, situată la 7...

Biscuiți Bussola din Burano