Ascultă Radio România Reșița Live

Pește umplut cu crabi și cu sos de cremă de lămâie

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.
Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și numărul mic de calorii fac din acest aliment o alternativă la carnea de porc sau vită, care sunt digerate mult mai greu în stomac.
Consumul de pește ne protejează de riscurile bolilor grave și, în general, ale îmbătrânirii organismului nostru. De aceea  peștele  face minuni. Peștele și fructele de mare sunt alimente foarte importante și nu trebuie să lipsească din meniurile noastre. Săruri minerale, vitamine, proteine, Omega 3, nimic nu lipsește din pești sau fructe de mare. Și beneficiile lor trec din generație în generație.

Pește umplut cu crabi și cu sos de cremă de lămâie

Articol editat de Radio Resita, 7 iunie 2024, 09:08 / actualizat: 8 iunie 2024, 9:14

Pește umplut cu crabi și cu sos de cremă de lămâie este ceva de povestit după ce vă delectați.
Sunt de folosință:
– 4 fileuri de pește alb fără piele
– ulei de măsline extravirgin
– sare și piper negru proaspăt măcinat.

Pentru umplutura cu crabi se folosesc ingredientele:
– 250 de gr de carne de crab
– două linguri de ulei de masline
– o țelină cât o minge de ping-pong tocată mărunt
– o jumătate de cană de ardei roșu tăiat cubulețe
– o lingură de muștar de Dijon
– o lingură de maioneză
– două lingurițe de tarhon tocat mărunt
– două lingurițe de pătrunjel tocat mărunt
– o lingură de boia dulce
– un sfert de cană de pesmet
– sare și piper după gust.

Sosul cremă de lămâie se procesează din:
– două linguri de ulei de măsline sau unt nesărat
– două linguri de ceapă rasă
– o lingură de muștar de Dijon
– o lingură de făină
– o cană de legume sau fructe de mare sau supă de pui
– sucul de la o jumătate de lămâie
– o cană de smântână
– o lingură de amidon de porumb diluat în apă rece
– sare și piper după gust
– jumătate de cană de pătrunjel tocat mărunt.

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Asezonați ambele părți ale fileurilor de pește cu sare și piper și le lăsați deoparte.
Într-o tigaie turnați puțin ulei de măsline și lăsați la foc mediu. Adăugați ceapa, usturoiul, țelina, ardeii și lăsații să transpire 3-4 minute, amestecând din când în când. Luați de pe foc, transferați într-un bol și lăsăți să se răcească complet.
În același castron se pune carnea de crab, muștar, maioneza, tarhon, pătrunjel, boia de ardei și pesmet. Se amestecă ușor cu o lingură. Gustați, adăugați sare și piper după preferințe.

Pentru a vă asigura că rulourile își păstrează formă, așezați fileurile cu partea exterioară a fileului în sus. Această parte va fi umplută. Faceți patru bile de umplutură de crab și puneți-le pe capătul mai mare al fiecărui pește și rulați. Asigurați fileurile cu o scobitoare.
Puneți peștele în poziție verticală într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introduceți în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute.
Între timp, pregătiți sosul de cremă de lămâie. Așezați o oală potrivită la foc mediu. Adăugați untul și odată topit puneți ceapa și muștarul, făină și amestecați. Gătiți 3 minute apoi turnați bulionul, zeama de lămâie, smântână, aduceți la fierbere și apoi reduceți focul și gătiți aproximativ 12 minute sau până se îngroașă. Dacă este necesar puneți amidon de porumb și amestecăți.
Opriți focul, reglați gustul cu sare și piper și dacă doriți folosiți mai multă zeamă de lămâie. Amestecați pătrunjelul tocat. Ridicați cu grijă peștele de pe foaia de copt, transferați-l în farfurii și îndepărtați scobitorile. Peste fiecare pește se pune sos.

Poftă bună și să vă bucurați de ceea ce preparați!

Daniel Babun

Etichete:
Paste Bucatini cu carne de iepure
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 decembrie 2024, 09:00

Paste Bucatini cu carne de iepure

Insula Procida, alături de Ischia și de mult mai cunoscuta Capri fac parte din nestematele Golfului Napoli.Bucataria din Procida și Ischia sunt...

Paste Bucatini cu carne de iepure
Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 29 decembrie 2024, 06:00

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir
Pisto Manchego
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 28 decembrie 2024, 09:00

Pisto Manchego

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Pisto Manchego
Lohikeito
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 27 decembrie 2024, 09:45

Lohikeito

Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și...

Lohikeito
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 23 decembrie 2024, 05:30

Biscuiți Bussola din Burano

Burano este o insula care face parte din Italia fiind în laguna Veneției. Este una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute insule, situată la 7...

Biscuiți Bussola din Burano
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 22 decembrie 2024, 06:37

Prânzul de duminică: ciorbă de oase afumate, pui umplut cu ciuperci și prăjitură cu foi de napolitane, caramel și nucă

Rubrica de duminică este dedicată mâncărurilor românești. Îmi face o deosebită plăcere să descopăr vechi rețete din bucătăriile...

Prânzul de duminică: ciorbă de oase afumate, pui umplut cu ciuperci și prăjitură cu foi de napolitane, caramel și nucă
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 21 decembrie 2024, 06:33

Akod

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele...

Akod
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 20 decembrie 2024, 09:00

Pește gratinat mediteranean

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare. Carnea de pește este una...

Pește gratinat mediteranean