Ascultă Radio România Reșița Live

Pește marinat (rețetă clasică)

Pește marinat este propunerea de astăzi.
Mâncărurile clasice rămân întotdeauna populare. Acest lucru se poate spune și despre rețeta clasică de astăzi de pește marinat, deoarece este greu de imaginat o persoană care nu iubește acest fel de mâncare minunat. Chiar dacă peștele nu este plăcerea tuturor, cu siguranță nu vei putea refuza acest pește. De ce? Pentru că este delicios.

Pește marinat (rețetă clasică)

Articol editat de Radio Resita, 21 iunie 2024, 07:00

Pregătiți:
– 700 de gr de pește merluciu sau pollock proaspeți
– o ceapă galbenă
– un morcov
– un ardei gras
– 3 linguri de făină de grâu
– 100 de ml de ulei vegetal
– o lingură de pastă de tomate
– un pahar de apă
– jumătate de linguriță de zahăr
– sărat și piperat după gust
– 4 bucăți de ienibahar
– o frunză de dafin
– jumătate de linguriță de oțet.

Pregătiți următoarele: merluciu sau pollock, ceapă, morcovi, făină, ulei vegetal, pastă de roșii, apă, zahăr, sare, piper negru, ienibahar, dafin și oțet. Curățați peștele și tăiați bucăți de aproximativ doi centimetri grosime. Puteți lua și file.
Sărați și piperați bucățile de pește, apoi dați-le prin făină. Se toacă ceapă și se rad pe răzătoarea grosieră morcovii.
Prăjiți peștele în ulei vegetal pe ambele părți. Peștele trebuie să fie complet gătit. Prăjiți apoi ceapa și morcovii în ulei vegetal. Se diluează pasta de tomate cu apă fierbinte.
Se toarnă pasta de roșii diluată în tigaia în care s-au prăjit ceapa și morcovii. Se adaugă sare, zahăr, dafin, ienibahar și se fierbe marinada la foc mediu timp de 5 minute. Se lasă apoi să se răcească, se toarnă oțetul și se amestecă.
Adaugați pasta de roșii diluată, frunza de dafin și ardeiul tocat. În loc de ardei puteți folosi boia.
Puneți peste bucățile de pește. Acesta se așeză în straturi în tigaie. Dați peștele marinat la frigider pentru cel puțin 3 ore. Peștele preparat după rețeta clasică de marinată este aproape gata de servit.
Am spus aproape gata de servit pentru că trebuie și o garnitură. Ei bine, cartofii cum doriți să-i preparați sunt perfecți.
Poftă bună și să vă bucurați de ceea ce preparați!

Etichete:
Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 12 ianuarie 2025, 09:30

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată

Transformă prânzul de duminică într-o sărbătoare! Descoperă rețete delicioase pentru supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci...

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 ianuarie 2025, 10:28

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean

Gătește sănătos în stil mediteranean! Descoperă o rețetă rapidă de orez cu pui, vinete, ardei și legume, perfectă pentru un prânz...

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 9 ianuarie 2025, 07:35

Tort leneș cu miere și smântână

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 8 ianuarie 2025, 08:35

Pui Halal

Miercurea, se știe, că descoperim rețete din Orientul Mijlociu sau Orientul Apropiat, cum i se mai spune. Bucătăria din Orientul Mijlociu este...

Pui Halal
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 7 ianuarie 2025, 08:26

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul....

Carne la cuptor în stil franțuzesc
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă