Ascultă Radio România Reșița Live

Pește marinat (rețetă clasică)

Pește marinat este propunerea de astăzi.
Mâncărurile clasice rămân întotdeauna populare. Acest lucru se poate spune și despre rețeta clasică de astăzi de pește marinat, deoarece este greu de imaginat o persoană care nu iubește acest fel de mâncare minunat. Chiar dacă peștele nu este plăcerea tuturor, cu siguranță nu vei putea refuza acest pește. De ce? Pentru că este delicios.

Pește marinat (rețetă clasică)

Articol editat de Radio Resita, 21 iunie 2024, 07:00

Pregătiți:
– 700 de gr de pește merluciu sau pollock proaspeți
– o ceapă galbenă
– un morcov
– un ardei gras
– 3 linguri de făină de grâu
– 100 de ml de ulei vegetal
– o lingură de pastă de tomate
– un pahar de apă
– jumătate de linguriță de zahăr
– sărat și piperat după gust
– 4 bucăți de ienibahar
– o frunză de dafin
– jumătate de linguriță de oțet.

Pregătiți următoarele: merluciu sau pollock, ceapă, morcovi, făină, ulei vegetal, pastă de roșii, apă, zahăr, sare, piper negru, ienibahar, dafin și oțet. Curățați peștele și tăiați bucăți de aproximativ doi centimetri grosime. Puteți lua și file.
Sărați și piperați bucățile de pește, apoi dați-le prin făină. Se toacă ceapă și se rad pe răzătoarea grosieră morcovii.
Prăjiți peștele în ulei vegetal pe ambele părți. Peștele trebuie să fie complet gătit. Prăjiți apoi ceapa și morcovii în ulei vegetal. Se diluează pasta de tomate cu apă fierbinte.
Se toarnă pasta de roșii diluată în tigaia în care s-au prăjit ceapa și morcovii. Se adaugă sare, zahăr, dafin, ienibahar și se fierbe marinada la foc mediu timp de 5 minute. Se lasă apoi să se răcească, se toarnă oțetul și se amestecă.
Adaugați pasta de roșii diluată, frunza de dafin și ardeiul tocat. În loc de ardei puteți folosi boia.
Puneți peste bucățile de pește. Acesta se așeză în straturi în tigaie. Dați peștele marinat la frigider pentru cel puțin 3 ore. Peștele preparat după rețeta clasică de marinată este aproape gata de servit.
Am spus aproape gata de servit pentru că trebuie și o garnitură. Ei bine, cartofii cum doriți să-i preparați sunt perfecți.
Poftă bună și să vă bucurați de ceea ce preparați!

Etichete:
Paste Bucatini cu carne de iepure
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 decembrie 2024, 09:00

Paste Bucatini cu carne de iepure

Insula Procida, alături de Ischia și de mult mai cunoscuta Capri fac parte din nestematele Golfului Napoli.Bucataria din Procida și Ischia sunt...

Paste Bucatini cu carne de iepure
Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 29 decembrie 2024, 06:00

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir
Pisto Manchego
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 28 decembrie 2024, 09:00

Pisto Manchego

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Pisto Manchego
Lohikeito
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 27 decembrie 2024, 09:45

Lohikeito

Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și...

Lohikeito
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 23 decembrie 2024, 05:30

Biscuiți Bussola din Burano

Burano este o insula care face parte din Italia fiind în laguna Veneției. Este una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute insule, situată la 7...

Biscuiți Bussola din Burano
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 22 decembrie 2024, 06:37

Prânzul de duminică: ciorbă de oase afumate, pui umplut cu ciuperci și prăjitură cu foi de napolitane, caramel și nucă

Rubrica de duminică este dedicată mâncărurilor românești. Îmi face o deosebită plăcere să descopăr vechi rețete din bucătăriile...

Prânzul de duminică: ciorbă de oase afumate, pui umplut cu ciuperci și prăjitură cu foi de napolitane, caramel și nucă
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 21 decembrie 2024, 06:33

Akod

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele...

Akod
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 20 decembrie 2024, 09:00

Pește gratinat mediteranean

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare. Carnea de pește este una...

Pește gratinat mediteranean