Ascultă Radio România Reșița Live

Pasta con le sarde

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare. Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și numărul mic de calorii fac din acest aliment o alternativă la carnea de porc sau vită, care sunt digerate mult mai greu în stomac.

Pasta con le sarde

Articol editat de Valentina Adam, 10 noiembrie 2023, 08:42 / actualizat: 11 noiembrie 2023, 8:44

Italienii susțin că la mesele săptămânale trebuie să fie de cel puțin 2-3 ori pește. Săruri minerale, vitamine, proteine, Omega 3, nimic nu lipsește din pești. Și beneficiile sale trec din generație în generație.
Inima, oasele, creierul, vederea, mușchii,  totul devine mai puternic datorită  peștelui. Consumul de pește ne protejează de riscurile bolilor grave și, în general, ale îmbătrânirii organismului nostru. De aceea  peștele  face minuni.

Spaghete cu sardine este preparatul pe care vi-l prezint astăzi.
Pasta con le sarde este un fel de mâncare marca Siciliei, datorită abundenței de fructe de mare proaspete, frumoase care se găsesc în sudul Italiei. Rețeta de astăzi, însă, folosește sardine conservate, care se potrivesc foarte bine,  dacă nu puteți obține proaspete cum mi s-a întâmplat și mie.

Ingrediente necesare:
– 300 de gr de file de sardine
– 300 de gr spaghete
– 4 roșii potrivite
– o caserolă de baby spanac
– 30 de gr de ricotta
– un bulb de fenicul
– o lămâie și un lime
– fulgi de ardei iute, sare și piper negru după preferințe.

Tăiem roșiile în două și scoatem semințele, după care le vom pune în blender. Tot acolo punem și fileurile de sardine  împreună cu uleiul în care au fost conservate. Mixăm bine până când compoziția devine netedă. Dacă este prea densă puteți picura puțină apă. Spălăm baby spanacul sub jet de apă, după care îl opărim scurt și îl lăsăm într-o strecurătoare.  
Punem spaghetele la fiert în apă clocotită cu sare. Până ce se fierb, adunăm frunzele de fenicul și le rezervăm. Feliem foarte fin bulbul feniculului.

Scurgem spaghetele și le punem alături de fenicul peste spanacul din strecurătoare. Amestecăm toate ingredientele. Turnăm peste și mixajul de sardine și roșii.

Stoarcem sucul de la lămâie și lime sau doar unul dintre cele două. Dacă doriți, se poate îmblânzi zeama de lămâie cu puțină apă în care au fiert pastele.
Reglăm gustul cu sare și piper, presărăm și ricotta  și radem puțină coajă de lămâie. (rețetă siciliană văzută și la Jamie Oliver)

Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

Daniel Babun

foto captura video- youtube

Etichete:
Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 12 ianuarie 2025, 09:30

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată

Transformă prânzul de duminică într-o sărbătoare! Descoperă rețete delicioase pentru supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci...

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 ianuarie 2025, 10:28

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean

Gătește sănătos în stil mediteranean! Descoperă o rețetă rapidă de orez cu pui, vinete, ardei și legume, perfectă pentru un prânz...

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 9 ianuarie 2025, 07:35

Tort leneș cu miere și smântână

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 8 ianuarie 2025, 08:35

Pui Halal

Miercurea, se știe, că descoperim rețete din Orientul Mijlociu sau Orientul Apropiat, cum i se mai spune. Bucătăria din Orientul Mijlociu este...

Pui Halal
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 7 ianuarie 2025, 08:26

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul....

Carne la cuptor în stil franțuzesc
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă