Ascultă Radio România Reșița Live

Ocolul lumii în 365 de gusturi

Mazăre prăjită
Ocolul lumii în 365 de gusturi 18 septembrie 2023

Mazăre prăjită

A devenit o obișnuință ca de un an în fiecare zi de luni să vă prezint o mâncare din țările europei vechile rețete de pe bătrânul...

Mazăre prăjită
Rețeta românească: Ghiveci măcelăresc
Ocolul lumii în 365 de gusturi 10 septembrie 2023

Rețeta românească: Ghiveci măcelăresc

Rubrica de duminică este consacrată mâncărurilor românești. Îmi face o deosebită plăcere să descopăr vechi rețete din bucătăriile...

Rețeta românească: Ghiveci măcelăresc
Rețetă mediteraneeană: Qifqi

Rețetă mediteraneeană: Qifqi

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele...

Rețetă mediteraneeană: Qifqi
Rețetă cu pește sau fructe de mare: Crap umplut cu găluște de cartofi

Rețetă cu pește sau fructe de mare: Crap umplut cu găluște de cartofi

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare. Carnea de pește este...

Rețetă cu pește sau fructe de mare: Crap umplut cu găluște de cartofi
Rețeta dulce de bucătărie: Panna cotta

Rețeta dulce de bucătărie: Panna cotta

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Panna cotta este un desert, proaspăt și...

Rețeta dulce de bucătărie: Panna cotta
Rețeta din Orientul Mijlociu: Shakshuka

Rețeta din Orientul Mijlociu: Shakshuka

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu. Pentru astăzi vă propun o incursiune...

Rețeta din Orientul Mijlociu: Shakshuka
Rețetă din bucătăria americană: Pui Vezuvio

Rețetă din bucătăria americană: Pui Vezuvio

În a doua zi a săptămânii vizităm gastronomic câte o țară din America de Nord, de Sud sau Centrală.  Pentru astăzi m-am oprit în...

Rețetă din bucătăria americană: Pui Vezuvio
Rețetă europeană: Spetzofai

Rețetă europeană: Spetzofai

A devenit o obișnuință ca de aproape un an  în fiecare zi de luni să vă prezint o mâncare din țările Europei. Vechile rețete de pe...

Rețetă europeană: Spetzofai
Rețeta românească: tocană de porc cu varza călită

Rețeta românească: tocană de porc cu varza călită

Rubrica de duminică este consacrată mâncărurilor românești. Îmi face o deosebită plăcere să descopăr vechi rețete din bucătăriile...

Rețeta românească: tocană de porc cu varza călită
Rețetă mediteraneeană: Avgolemono

Rețetă mediteraneeană: Avgolemono

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele...

Rețetă mediteraneeană: Avgolemono
Rețetă cu pește sau fructe de mare: Păstrăv umplut cu varză murată

Rețetă cu pește sau fructe de mare: Păstrăv umplut cu varză murată

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc pești de apă dulce, sărată sau fructe de mare. Carnea de pește este una...

Rețetă cu pește sau fructe de mare: Păstrăv umplut cu varză murată
Rețeta dulce de bucătărie: Plăcintă cu dovleac

Rețeta dulce de bucătărie: Plăcintă cu dovleac

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor. Ce spuneți de Plăcintă cu dovleac. Unora...

Rețeta dulce de bucătărie: Plăcintă cu dovleac
Rețeta din Orientul Mijlociu: Clatite cu spanac

Rețeta din Orientul Mijlociu: Clatite cu spanac

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu. Vă propun pentru astăzi să gustăm...

Rețeta din Orientul Mijlociu: Clatite cu spanac
Rețetă din bucătăria americană: Ciuperci cu pui

Rețetă din bucătăria americană: Ciuperci cu pui

În a doua zi a săptămânii vizităm gastronomic câte o țară din America de Nord, de Sud sau Centrală.  Pentru astăzi m-am oprit în...

Rețetă din bucătăria americană: Ciuperci cu pui
Rețetă europeană: pulpă de porc caramelizată

Rețetă europeană: pulpă de porc caramelizată

A devenit o obișnuință ca de aproape un an  în fiecare zi de luni să vă prezint o mâncare din țările Europei. Vechile rețete de pe...

Rețetă europeană: pulpă de porc caramelizată
Rețeta românească: Cricala

Rețeta românească: Cricala

Rubrica de duminică este consacrată mâncărurilor românești. Îmi face o deosebită plăcere să descopăr vechi rețete din bucătăriile...

Rețeta românească: Cricala
Rețetă mediteraneeană: Bragioli

Rețetă mediteraneeană: Bragioli

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele...

Rețetă mediteraneeană: Bragioli
Rețetă cu pește sau fructe de mare: Masgouf

Rețetă cu pește sau fructe de mare: Masgouf

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc pești de apă dulce, sărată sau fructe de mare. Carnea de pește este una...

Rețetă cu pește sau fructe de mare: Masgouf
Rețeta dulce de bucătărie: TORTUL DE RICOTTA ȘI PERE

Rețeta dulce de bucătărie: TORTUL DE RICOTTA ȘI PERE

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.TORTUL DE RICOTTA ȘI PERE este propunerea de...

Rețeta dulce de bucătărie: TORTUL DE RICOTTA ȘI PERE
Rețeta din Orientul Mijlociu: Biryani irakian

Rețeta din Orientul Mijlociu: Biryani irakian

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu. Revin după câteva luni în...

Rețeta din Orientul Mijlociu: Biryani irakian