Ascultă Radio România Reșița Live

Nargisi Kofta

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu. Pentru astăzi vă invit la o scurtă vizită gastronomică în Pakistan.

Nargisi Kofta

Articol editat de Valentina Adam, 1 noiembrie 2023, 08:54 / actualizat: 5 noiembrie 2023, 9:09

Bucătăria pakistaneză este un amestec de diferite tradiții culinare regionale. Este foarte asemănătore cu bucătăria nord-indiană, dar încorporează influențe notabile din Asia Centrală și Orientul Mijlociu, iar aceasta este mai orientată spre carne.
În Pakistan, bucătăria variază foarte mult de la o regiune la alta și reflectă diversitatea etnică și culturală a țării. Alimentele din provinciile de est ale Punjabului și Sindhului pot fi foarte condimentate.

Alimentele din alte părți ale Pakistanului, în special din Balochistan, Azad Kashmir, Gilgit-Baltistan, Khyber Pakhtunkhwa și din zonele tribale din Pakistan au gusturi distincte, bazate pe diferite influențe regionale.
Bucătăria internațională și fast-food sunt populare în orașe. Combinând rețete locale și străine (din bucătăria fusion), cum ar fi bucătăria sino-pakistaneză, acestea sunt foarte frecvente în marile centre urbane. În plus, ca urmare a modificărilor stilului de viață, mesele gata făcute cu condimente amestecate și gata preparate sunt din ce în ce mai populare. Cu toate acestea, având în vedere diversitatea populației pakistaneze, bucătăriile diferă în general de la generație la generație și pot fi diferite de bucătăria tradițională pakistaneză.

Bucătăria pakistaneză este recunoscută pentru aroma bogată și picantă și folosește un număr mare de condimente în comparație cu alte bucătării populare. Mâncărurile tradiționale sunt în principal consumate la prânz sau cină, cu preparate de orez servite oaspeților sau mâncate la ocazii speciale. Gustările sunt adesea servite la cină, cu ceai. Tipul de gustare servit poate varia de la un sezon la altul.

Nargisi Kofta este propunerea de astăzi.
Dacă vă decide-ți să o preparați veți experimenta echilibrul perfect al texturilor și aromelor la fiecare îmbucătură.  
Ingrediente necesare:

– un kg de carne tocată de vită
– 3 cepe mijlocii
– 4 ardei iute
– o legătură de frunze de coriandru sau o lingură și jumătate uscat
– o jumătate de lingură de ghimbir ras
– o lingură de seminte de mac
– o lingură de pudră de chili roșu
– o lingură de fulgi de chili roșu
– o jumătate de linguriță de turmeric
– o lingură de pudră de coriandru
– o lingură de chimen măcinat
– un sfert de cană de unt topit
– 4 ouă fierte
– sare după gust.

Ingrediente pentru Masala:
– un sfert de cană de ulei
– o cană de pastă de ceapă
– o cană de passata de roșii
– o cană de iaurt
– o lingură de pudră de chili roșu
– o linguriță de turmeric
– o lingură de fulgi de chili roșu
– o linguriță de pudră de coriandru
– o lingură de chimen măcinat
– o jumătate de linguriță de pudră de garam masala
– o lingură de pastă de usturoi cu ghimbir
– o cană de apă și sare după gust

Într-un tocător adăugați ceapa, ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute verde și coriandru. Se toacă bine apoi se adaugă carnea măcinată de vită și macul, pudra de ardei iute, fulgi de ardei iute, sare, turmeric, pudra de coriandru și chimen. Adăugați untul topit și amestecați-l bine cu ingredientele pregătite.

Ouăle fierte se amestecă împreună cu amestecul preparat și se prăjesc cam două minute.

Într-o tigaie preîncălzită se adaugă uleiul, pasta de ceapă, pasta de usturoi și ghimbir și se călește un minut, apoi se adaugă passata de roșii și se fierbe cam două minute.
Presărați pulberea de chili roșu, turmericul, sare, fulgi de chili, praful de coriandru și chimenul. Gătiți-l bine apoi turnați iaurt și fierbeți aproximativ 4 minute.
Turnați apă, puneți capacul și gătiți încă 10-15 minute.
După aceea Nargisi Koftay este gata și se poate servi cu pâine.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine.  

Daniel Babun

Foto captura video/youtube

Etichete:
Rețetă din bucătăria americană- Șuncă tradițională din Maryland
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 17 decembrie 2024, 07:00

Rețetă din bucătăria americană- Șuncă tradițională din Maryland

Marțea  traversăm Atlanticul și ne oprim în America de Nord, America Centrală sau America de Sud pentru a descoperi  rețete deosebit de...

Rețetă din bucătăria americană- Șuncă tradițională din Maryland
Prânzul de duminică: supă de conopidă cu bile de brânză, carne de vită Bourguignon și clătite de ciocolată cu kefir
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 15 decembrie 2024, 06:08

Prânzul de duminică: supă de conopidă cu bile de brânză, carne de vită Bourguignon și clătite de ciocolată cu kefir

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă de conopidă cu bile de brânză, carne de vită Bourguignon și clătite de ciocolată cu kefir
Orez sicilian de conopidă
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 14 decembrie 2024, 06:03

Orez sicilian de conopidă

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat. Dieta mediteraneană...

Orez sicilian de conopidă
Jeleu de pește
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 13 decembrie 2024, 06:00

Jeleu de pește

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.Carnea de pește este una...

Jeleu de pește
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 8 decembrie 2024, 06:33

Prânzul de duminică: ciorbă de pui cu brânză topită și șnițel Jaeger în sos și smântână

A sta la masă cu familia, duminica, și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: ciorbă de pui cu brânză topită și șnițel Jaeger în sos și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 3 decembrie 2024, 09:00

Rețetă din bucătăria americană: Saltenas

Așa cum am procedat în fiecare săptămână, marțea  traversăm Atlanticul și ne oprim în America de Nord, America Centrală sau America...

Rețetă din bucătăria americană: Saltenas
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 30 noiembrie 2024, 10:41

Pui copt în sos cremos de spanac

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Pui copt în sos cremos de spanac
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 24 noiembrie 2024, 07:00

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat

A sta la masă cu familia, duminica, și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat