Lahma Mahshoosha
Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.
Yemenul este situat în Orientul Mijlociu, la marginea de sud a Peninsulei Arabe.
Pe lângă continent, teritoriul Yemenului include câteva insule minuscule din Marea Roșie și Marea Arabiei. Cea mai cunoscută insula yemenită este Socotra, care este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și are plante rare, cum ar fi copacul cu sânge de dragon, păsări și reptile care nu pot fi găsite niciunde în lume. Arhitectura din orașele yemenite este fascinantă, unică și frumos detaliată.
Bucătăria yemenită folosește o gamă largă de condimente, ardei iute și sosuri. Cea mai consumata carne este mielul, urmata de capră și pui. Carnea de porc nu se mănâncă deloc, din cauza opreliștilor religioase. Peștele este popular de-a lungul regiunilor de coastă.
Legumele și carnea sunt de obicei consumate cât mai proaspete. Multe feluri de mâncare sunt însoțite de orez sau pâine plată. Cartofii și cerealele sunt alimente de bază. Fructele și nucile sunt adaosuri normale nu numai la mâncărurile dulci, ci și la mâncărurile sărate. Yemenul este un producător de miere recunoscut mondial.
Articol editat de Radio Resita, 31 ianuarie 2024, 07:03 / actualizat: 1 februarie 2024, 7:07
Lahma Mahshoosha este mâncarea yemenită din Orientul Mijlociu pe care v-o propun..
Mahshoosha este un fel special de carne consumat cu ocazia sărbătorilor. De obicei, în Yemen, femeile o pregătesc cu o seară înainte și în dimineața zilei următoare, după rugăciune. Bărbații merg în vizită la rudele din apropiere și oferă cadou rudelor și altor femei din Yemen. De obicei banii sunt oferiți cadou. Gazda oferă oaspeților mâncăruri speciale, cum ar fi mashshoosha.
Ingrediente pentru gătit:
– 4 kg de carne de vită cu grăsime separată și pusă deoparte
– un sfert de cană de unt, dacă nu există multă grăsime pe carne
– o ceapă mare, tocată mărunt
– 7 căței de usturoi, tocați
– câte o lingură de chimen măcinat, coriandru pudră, piper negru proaspăt râșnit și sare
– un sfert de linguriță de curcuma
– un vârf de cuțit de scorţişoară
– câteva cuișoare și cardamom
Mai întâi spălați și separați grăsimea de carne. Tăiați carnea în bucăți mici. Încinge-ți grasimea (daca nu este multă atunci adaugați untul) într-o oala la foc mediu până se topește.
Puneți carnea, ceapa, usturoiul, condimentele și sarea. Așezați pe oală un capac și gătiți până când carnea este fragedă, aproximativ o oră sau cam așa ceva.
Trebuie să urmăriți cu atenție procesarea pentru a vă asigura că tot lichidul nu se evaporă, deoarece acest lucru va arde carnea. Din când în când amestecați.
Odată ce carnea este fragedă, scoateți bucățile într-o tigaie, lăsând bulionul și ceapa în oală. Prăjiți carnea aproximativ 10 minute sau până când se rumenește după gustul dumneavoastră. Strecurați bulionul, tăiați carnea, o așezați pe farfurii și o înecați în sos. Serviți cu pâine de casă proaspătă și caldă.
Poftă bună și să aveți parte numai de bine!
Daniel Babun
(travelfoodatlas-com; shebayemenifood.com)