Ascultă Radio România Reșița Live

Jigg din Newfoundland

Americile au o mare varietate culturală și gastronomică, deoarece fiecare zonă a știut să dea nota sa unică mâncărurilor. Unele regiuni au influență din alte țări, altele sunt creații proprii, dar fiecare în parte au dat personalitatea și savoarea lor.

Jigg din Newfoundland

Articol editat de Radio Resita, 2 iulie 2024, 07:41

Vă invit să descoperiți noi rețete din bucătăria americană pe care le puteți pregăti acasă, cu produse disponibile în piață sau supermarket-uri și cu toate detaliile posibile, astfel încât oriunde ați găti să aveți rădăcini culinare din SUA, Canada, Mexic, Chile, Ecuador, Cuba, Argentina, Uruguay sau orice altă țară sud-americană.

Astăzi descoperim o masă canadiană numită Jigg din Newfoundland.
Este o masă tradițională. Newfoundland este cea mai estică provincie a Canadei și este, de asemenea, o insulă în Atlantic. Asigurați-vă că mazărea este bine prinsă într-o pungă de pânză sau tifon. Dacă scapă, vei mânca supă de măzăre.

Ingrediente necesare:
– 300 de gr de piept de vită dezosat
– o cană și jumătate de mazăre galbenă
– o varză mare, tăiată în sferturi
– 6 morcovi, curățați și tăiați în bucăți
– 6 cartofi mari, curățați și tăiați în patru
– două linguri de unt
– o jumătate de linguriță de piper negru

Găluștele se fac din:
– o cană și jumătate de făină universală
– două lingurițe de zahăr alb
– două lingurițe de praf de copt
– treisfert de cană de apă sau după cum este necesar

Acoperiți carnea de vită cu apă rece și lăsați-o la frigider timp de 8 ore peste noapte.
Scurgeți carnea de vită, puneți-o într-un oală olandeză mare și acoperiți cu apă proaspătă. Puneți măzărea într-un strat triplu de tifon și legați-o bine. Puneți punga în oală împreună cu carnea de vită. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe timp de 2 ore.
Adăugați în oală varza și morcovii. Se mai fierbe timp de 25 de minute.
Puneți cartofii și fierbeți până când toate legumele sunt fragede, 20 până la 25 de minute.
În timp ce legumele se gătesc, pregătiți aluatul de găluște. Amestecați făina, zahărul și praful de copt într-un castron, apoi turnați suficientă apă pentru a face un aluat păstos. Împărțiți aluatul în 6 bile, având grijă să nu suprasolicitați aluatul.
În ultimele 5 până la 10 minute de fierbere a legumelor, puneți găluște deasupra lor și acoperiți cu un capac. Lăsați găluștele să se aburească în oală timp de 7- 8 minute.
Când găluștele sunt gătite, scoateți toate ingredientele din oală și aranjați-le pe un platou de servire cald. Scoateți mazărea fiartă din punga de tifon și pasați-o cu unt și piper. Serviți alături de carnea de vită și legume.
Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

(allrecipes.com)

Carne la cuptor în stil franțuzesc
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 7 ianuarie 2025, 08:26

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul....

Carne la cuptor în stil franțuzesc
Cacciucco
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco
Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă
Sandvișuri calde cu ton
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 4 ianuarie 2025, 07:00

Sandvișuri calde cu ton

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Sandvișuri calde cu ton
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 3 ianuarie 2025, 06:00

Pilaf cu fructe de mare

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.Carnea de pește este una...

Pilaf cu fructe de mare
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 ianuarie 2025, 09:00

Tort cu lapte condensat

Astăzi, ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor...

Tort cu lapte condensat
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 1 ianuarie 2025, 09:00

Preparate tradiționale în prima zi a anului

Astăzi nu ajungem în Orientul Mijlociu pentru că vom colinda prin unele bucătării ale lumii să aflăm cu ce se delectează oamenii din alte...

Preparate tradiționale în prima zi a anului
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 31 decembrie 2024, 09:00

Krautsuppe

Marțea mergeam de regulă prin bucătăriile continentului american. Astăzi, fiind ultima zi din 2024 iar la noapte petrecem de Revelion vă spun...

Krautsuppe