Ascultă Radio România Reșița Live

Jeleu de pește

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.
Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și numărul mic de calorii fac din acest aliment o alternativă la carnea de porc sau vită, care sunt digerate mult mai greu în stomac.
Consumul de pește ne protejează de riscurile bolilor grave și, în general, ale îmbătrânirii organismului nostru. De aceea   peștele  face minuni.
Peștele și fructele de mare sunt alimente foarte importante și nu trebuie să lipsească din meniurile noastre.
Săruri minerale, vitamine, proteine, Omega 3, nimic nu lipsește din pești sau fructe de mare. Și beneficiile lor trec din generație în generație.

Jeleu de pește

Articol editat de Radio Resita, 13 decembrie 2024, 06:00 / actualizat: 18 decembrie 2024, 10:03

Jeleu de pește este rețeta de astăzi.
Este o variantă interesantă, apetisantă și foarte aromată de pește jeleat. Acest fel de mâncare are un gust picant și original datorită adăugării în rețetă de usturoi, chili și măsline.
Se iau:
– pește alb – 600 de gr
– ardei iute – o bucată
– măsline – 100 de gr
– usturoi – 2 căței
– ceapă și morcov câte o bucată
– cuișoare și ienibahar câte 3 bucăți
– sare – o linguriță.
– gelatină – 20 de gr
– apă, până la un litru.

Peștele jeleu poate fi făcut din orice pește alb, principalul lucru este să îndepărtați cu grijă oasele din acesta pentru ca ele să nu ajungă în produsul finit.
Peștele trebuie selectat numai proaspăt, fără lovituri externe sau defecte. Gustul produsului final depinde de calitatea crapului, a somnului sau a bibanului.

Se prepară bulion de pește. Se toarnă apa într-o cratiță adâncă, se adaugă bucăți de morcov, ceapa, condimente, un cățel de usturoi și sare. Introduce-ți peștele alb.
Turnați gelatina în 150 ml de apă rece și așteptați 15-25 de minute.
Gătiți amestecul timp de 45-50 de minute, la foc mic. Astfel putem fi siguri că bulionul nu va deveni tulbure.
După ce peștele s-a răcit, împărțiți-l în bucăți și încercați să scoateți toate oasele din carne.
Se toarnă bulionul fierbinte în amestecul de jeleu, făcând masa omogenă. Amestecul de pește se pune în formă și se adaugă bucățile de morcov. Puneți usturoiul tocat, tăiați măslinele și puneți-le peste pește.
Se toarnă bulionul în formă, se ajustează cantitatea după preferință și se răcește 3 ore
Se servețte jeleul de pește preparat cu chili și măsline cu sos iute, de hrean sau de muștar.

Bucurați-vă de ceea ce puneți pe masă. Poftă bună!

Daniel Babun

Etichete:
Cacciucco
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco
Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă
Sandvișuri calde cu ton
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 4 ianuarie 2025, 07:00

Sandvișuri calde cu ton

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Sandvișuri calde cu ton
Pilaf cu fructe de mare
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 3 ianuarie 2025, 06:00

Pilaf cu fructe de mare

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.Carnea de pește este una...

Pilaf cu fructe de mare
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 ianuarie 2025, 09:00

Tort cu lapte condensat

Astăzi, ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor...

Tort cu lapte condensat
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 1 ianuarie 2025, 09:00

Preparate tradiționale în prima zi a anului

Astăzi nu ajungem în Orientul Mijlociu pentru că vom colinda prin unele bucătării ale lumii să aflăm cu ce se delectează oamenii din alte...

Preparate tradiționale în prima zi a anului
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 31 decembrie 2024, 09:00

Krautsuppe

Marțea mergeam de regulă prin bucătăriile continentului american. Astăzi, fiind ultima zi din 2024 iar la noapte petrecem de Revelion vă spun...

Krautsuppe
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 decembrie 2024, 09:00

Paste Bucatini cu carne de iepure

Insula Procida, alături de Ischia și de mult mai cunoscuta Capri fac parte din nestematele Golfului Napoli.Bucataria din Procida și Ischia sunt...

Paste Bucatini cu carne de iepure