Ascultă Radio România Reșița Live

Falsomagro

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele țărilor care au plaje la Marea Mediterană.

Falsomagro este un fel al doilea bogat, tipic  bucătăriei siciliene. Este carne rulată care dezvăluie o umplutură delicioasă, compusă din ouă fierte tari, carne tocată, mortadella și brânză, toate aromate cu sos de roșii. Una dintre acele delicii care fac din orice  prânz o  ocazie  festivă.
Falsomagro pe care vi-l propun nu este complex de făcut, iar rezultatul este unul dintre acele feluri de mâncare somptuoase și suculenăte deosebit de potrivite pentru prânzurile de sărbătoare în familie.

Falsomagro

Articol editat de Radio Resita, 9 decembrie 2023, 11:18

Pentru carne rulată trebuie să avem:
– o felie de carne de vita de 700 sau 800 de gr
– 300 ml de passata de roșii
– 2 morcovi mici
– o bucată de țelină cât o cutie de chibrituri
– o ceapă mare
– câte o jumătate de pahar de vin roșu și de apă
– ulei de măsline extravirgin

Pentru umplutură:
– 300 de gr de carne tocată de vită
– două ouă fierte tari
– 100 de gr de caciocavallo
– o felie de 100 de gr de mortadela
– 50 de gr de bacon feliat foarte subțire
– 30 de gr de pecorino ras
– 3 linguri de pesmet, preferat făcut acasă

Începem să pregătim umplutura care va umple Falsomagro. Într-un castron amestecăm cu mâinile carnea de vită, brânza pecorino rasă și pesmetul până obținem un amestec omogen.
Întindem felia de vită pe masă și o finisăm sub forma unui dreptunghi. Acoperiți-o cu folie de prospețime și o bateți ușor pentru a o subția.
Punem amestecul de carnea tocată în centru, lăsând două degete la margini și apăsăm bine cu mâinile pentru a o uniformiza.

Tăiem ouăle fierte în felii, facem fâșii baconul, mortadela și caciocavallo. Aranjăm toate aceste ingrediente pe carnea tocată, alternându-le și așezându-le transversal pe partea lungă a cărnii.
Rulăm strâns și legăm ferm Falsomagro cu sfoară de bucătărie. Tocăm țelina, morcovii și ceapa și le rumenim într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline extravirgin.

În același timp rumenim la foc mare într-o tigaie, pentru a sigila Falsomagro, în care am pus două linguri de ulei. Se întoarce des cu două linguri de lemn, astfel încât să se rumenească uniform, fără să-l înțepăm.

Când Falsomagro s-a rumenit bine, adăugăm legumele sotate și lăsăm să se aromatizeze scurt, în sucurile de gătit care se crează.
Turnăm passata de roșii împreună cu vinul roșu și apa. Ridicăm focul și lăsăm alcoolul să se evapore, apoi reducem focul, sărăm după gust și gatim acoperit aproximativ 40 de minute. După acest timp, ridicăm capacul și continuăm să gătim încă 10 minute, suficient pentru a reduce puțin sucurile de gătit. Oprim focul și lăsăm carnea să se odihnească câteva minute.

Serviți Falsomagro tăiat felii împreună cu sosul. Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

Daniel Babun

(cucchiaio.it)

Etichete:
Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 ianuarie 2025, 10:28

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean

Gătește sănătos în stil mediteranean! Descoperă o rețetă rapidă de orez cu pui, vinete, ardei și legume, perfectă pentru un prânz...

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 9 ianuarie 2025, 07:35

Tort leneș cu miere și smântână

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Tort leneș cu miere și smântână
Pui Halal
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 8 ianuarie 2025, 08:35

Pui Halal

Miercurea, se știe, că descoperim rețete din Orientul Mijlociu sau Orientul Apropiat, cum i se mai spune. Bucătăria din Orientul Mijlociu este...

Pui Halal
Carne la cuptor în stil franțuzesc
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 7 ianuarie 2025, 08:26

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul....

Carne la cuptor în stil franțuzesc
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 4 ianuarie 2025, 07:00

Sandvișuri calde cu ton

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Sandvișuri calde cu ton
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 3 ianuarie 2025, 06:00

Pilaf cu fructe de mare

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.Carnea de pește este una...

Pilaf cu fructe de mare