Ascultă Radio România Reșița Live

Cozonac cu carne în foi de varză murată

Rubrica de duminică este consacrată mâncărurilor românești. Îmi face o deosebită plăcere să descopăr vechi rețete din bucătăriile regiunilor românești și binențeles să le și prepar.
Cozonac cu carne în foi de varză murată este o rețetă din Argeș pe care o propun să o gătiți. Credeți- mă că veți fi încântați de aromele și savorile preparatului.
Mărturisesc că mie îmi place carnea tocată. De fapt îmi place orice fel de carne.

Cozonac cu carne în foi de varză murată

Articol editat de Radio Resita, 26 noiembrie 2023, 11:23

Pentru prepararea Cozonacului cu carne în foi de varză murată ne trebuie:
– un kg de carne tocată în amestec de capră și porc. Puteți folosi și carne de vită.

Mai sunt necesare:
– 3 ouă
– două cepe
– 4 căței de usturoi
– foi de varză murată;
– 200 gr de caș
– câte o jumătate de linguriță de piper alb măcinat și cimbru

Se mai cuvine la gătit
-200 gr. de mozarella
-3 linguri de bulion de gogoșari
-Sare după gust.

Să preparăm Cozonacul cu carne în foi de varză murată.

Punem varza murată la dezacrit peste noapte, la congelator până devine moale, fină și maleabilă.
Se procesează într-un robot de bucătărie sau se zdrobesc ceapa, usturoiul și se pun peste carnea tocată. Se adaugă ouăle crude, cimbrul, paprika, piperul alb măcinat, sare după gust. Omogenizăm compoziția, amestecând și frământând cu degetele.

Într-o formă de chec se pun foile de varză în așa fel încât să acopere interiorul. Punem compoziția de carne și presărăm din abundență caș ras prin răzătoare. Unim foile de varză în așa fel încât să acopere complet carnea și dăm forma la cuptor pentru circa o ora sau până când este coaptă compoziția. După ce s-a gătit rămâne 15 minute afară din cuptor pentru combinarea gusturilor.

Servim cu mămăligă. Putem turna și smântână acră și grasă, cine poftește.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

Daniel Babun

(gurmandino.ro)

Etichete:
Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 martie 2025, 09:42

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză

Prânzul de duminică alături de familie este un moment special, o tradiție care aduce împreună gusturile autentice și conversațiile calde....

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 martie 2025, 06:00

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească

Papricaș de porc cu găluște este o rețetă românească autentică, apreciată pentru gustul său bogat și aroma inconfundabilă. Este...

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 martie 2025, 10:05

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale

Bucătăria românească este o comoară de arome și tradiții, iar duminica este momentul perfect pentru a descoperi și savura preparate...

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 februarie 2025, 09:18

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris

Duminica este ziua în care a sta la masă cu familia se transformă într-o mică sărbătoare, în care legăturile familiale se întăresc, iar...

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 22 februarie 2025, 06:00

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline

Sâmbăta este ziua ideală pentru a aduce pe masă preparate sănătoase și pline de vitamine. Dacă vrei să gătești ceva ușor, rapid și...

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 februarie 2025, 10:34

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură

Prânzul de duminică este momentul perfect pentru a aduna familia în jurul mesei, într-o atmosferă relaxantă. Iată trei rețete savuroase,...

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 februarie 2025, 10:05

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară

Prânzul de duminică este un moment special pentru multe familii, un prilej de socializare, relaxare și savurare a preparatelor preferate. O supă...

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine