Cozonac cu carne în foi de varză murată
Rubrica de duminică este consacrată mâncărurilor românești. Îmi face o deosebită plăcere să descopăr vechi rețete din bucătăriile regiunilor românești și binențeles să le și prepar.
Cozonac cu carne în foi de varză murată este o rețetă din Argeș pe care o propun să o gătiți. Credeți- mă că veți fi încântați de aromele și savorile preparatului.
Mărturisesc că mie îmi place carnea tocată. De fapt îmi place orice fel de carne.
Articol editat de Radio Resita, 26 noiembrie 2023, 11:23
Pentru prepararea Cozonacului cu carne în foi de varză murată ne trebuie:
– un kg de carne tocată în amestec de capră și porc. Puteți folosi și carne de vită.
Mai sunt necesare:
– 3 ouă
– două cepe
– 4 căței de usturoi
– foi de varză murată;
– 200 gr de caș
– câte o jumătate de linguriță de piper alb măcinat și cimbru
Se mai cuvine la gătit
-200 gr. de mozarella
-3 linguri de bulion de gogoșari
-Sare după gust.
Să preparăm Cozonacul cu carne în foi de varză murată.
Punem varza murată la dezacrit peste noapte, la congelator până devine moale, fină și maleabilă.
Se procesează într-un robot de bucătărie sau se zdrobesc ceapa, usturoiul și se pun peste carnea tocată. Se adaugă ouăle crude, cimbrul, paprika, piperul alb măcinat, sare după gust. Omogenizăm compoziția, amestecând și frământând cu degetele.
Într-o formă de chec se pun foile de varză în așa fel încât să acopere interiorul. Punem compoziția de carne și presărăm din abundență caș ras prin răzătoare. Unim foile de varză în așa fel încât să acopere complet carnea și dăm forma la cuptor pentru circa o ora sau până când este coaptă compoziția. După ce s-a gătit rămâne 15 minute afară din cuptor pentru combinarea gusturilor.
Servim cu mămăligă. Putem turna și smântână acră și grasă, cine poftește.
Poftă bună și să aveți parte numai de bine.
Daniel Babun