Cotlete monahale de pește
În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.
Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și numărul mic de calorii fac din acest aliment o alternativă la carnea de porc sau vită, care sunt digerate mult mai greu în stomac.
Consumul de pește ne protejează de riscurile bolilor grave și, în general, ale îmbătrânirii organismului nostru. De aceea peștele face minuni. Peștele și fructele de mare sunt alimente foarte importante și nu trebuie să lipsească din meniurile noastre. Săruri minerale, vitamine, proteine, Omega 3, nimic nu lipsește din pești sau fructe de mare. Și beneficiile lor trec din generație în generație.
Articol editat de Radio Resita, 19 iulie 2024, 09:00
Cotlete monahale de pește este preparatul din această vineri.
Cotletele de pește sunt fragede, suculente și binențeles gustoase. Își păstrează perfect forma, nu există un miros specific inerent peștelui. Rețeta este simplă și prietenoasă cu bugetul. Vă voi spune că acestea sunt, poate, unele dintre cele mai delicioase cotlete de pește.
Ingrediente de folosire:
– 600 de gr de fileuri de pește de care doriți
– un morcov
– o ceapă
– o lingură de amidon de cartofi
– o alta de fulgi de ovăz
– încă o lingură de sos de soia
– sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
Tăiați ceapa cubulețe și radeți morcovii pe răzătoare mică.
Prăjiți legumele într-o cantitate mică de ulei vegetal. Când ceapa și morcovii încep să se prăjească, adăugați sosul de soia.
Se amestecă și se lasă lichidul să se evapore complet.
Tăiați fileurile de pește și puneți-le într-un bol de blender și omogenizați-le. Adăugați legumele prăjite la peștele tocat și mixați din nou.
Se rezervă o parte din legume. Adăugați sare, piper, amidon și fulgi de ovăz.
Framântați bine carnea tocată și o puneți la frigider pentru 20 de minute.
În acest timp, fulgii se vor umfla și vor absorbi excesul de umiditate din carnea tocată, dar absorb și mirosurile de pește.
După ce a trecut timpul, scoateți carnea tocată și formați cotlete cu mâinile umede. Le puteți da orice formă. Treceți cotletele prin făină și lăsați câteva fără făină. Cotletele își păstrează perfect forma și nu necesită manipulări complexe. Pe legumele prăjite păstrate se așează carnea tocată în palmă și se aplatizează. Încingeți tigaia și prăjiți cotletele pe ambele părți până se rumenesc în ulei vegetal.
Reduceți apoi focul, turnați cam 70 de ml de apă, puneți capacul și gătiți cotletele până când sunt făcute. Se pot sevi ca atare, cu piure sau orez.
Poftă bună la pește!
Daniel Babun