Ascultă Radio România Reșița Live

Coaste de porc în stil Missouri

Traversăm Atlanticul și poposim într-o bucătărie din câte o țară din America de Nord, de Sud sau Centrală.

Coaste de porc în stil Missouri

Articol editat de Radio Resita, 26 martie 2024, 06:00

Mâncarea în statul american Missouri este abundentă și variată. Teritoriul poartă numele indienilor. Este posibil ca numele lor să fi însemnat „oamenii canoe”, deoarece în Missouri se folosea canoe mari pentru a călători de-a lungul râului. Missouri este cunoscut pentru creșterea vitelor, porcilor păsărilor de curte, precum și producția de lactate. Soia, porumbul și merele sunt unele dintre cele mai importante culturi. De pe mese nu lipsește somnul, foarte apreciat în Missouri. Abundența alimentelor a făcut ca procesarea alimentelor să fie una dintre industriile majore din Missouri.
Făina de clătite Aunt Jemima, inventată în 1889, a fost prima făină auto-crescătoare și prima mâncare gata pregătită disponibilă pe piață. Mătușa Jemima avea casa în St. Joseph Missouri.

Jerry Perry a fost primul om care a pregătit coaste la grătar în Kansas City. Acum, grătarul Kansas City se numără printre mâncărurile preferate din Missouri și se găsește în tot felul de locuri, de la ieșirile în natură, până la restaurant de lux. Cornetele de înghețată, ceaiul cu gheața și hot dog-urile pe chifle au fost introduse pentru prima dată la Târgul Mondial din St. Louis din 1904.

Mulți imigranți mexicani care au lucrat la ferme și-au adus mâncarea cu ei, iar locuitorii din Missouri au ajuns să iubească și preparatele mexicane autentice. Majoritatea oamenilor beau bere Budweiser rece, preparată în St. Louis, deși localnicilor din Kansas City le place și berea Natural Light pe care o numesc „Naty light” sau „apă cu aromă de bere”.
Missouri este, de asemenea, „Locul de naștere al jazzului”.
Primii coloniști europeni în această zonă au fost vânătorii francezi la sfârșitul anilor 1600. Prima așezare europeană a fost în St Genevieve, pe malul fluviului Mississippi.
Aproximativ 66% din stat este teren agricol alcătuit din aproape 10.000 de ferme. Aceste ferme joacă un rol important în economia statului.
Astăzi, cele mai mari orașe sunt Kansas City, St. Louis și Springfield.

Am aflat cum se gătesc Coaste de porc în stil Missouri.
Ingrediente de trebuință:
– două coaste de porc
– un sfert de cană de zahăr
– două linguri de chimion măcinat
– 4 linguri de boia de ardei
– sare, piper măcinat și chili

Pentru sosul Basting:
– o jumătate de cană de oțet
– două linguri de sos de ardei iute
– sare, piper și chili.

Combinați sare, zahăr, chimen, piper, ardei iute și boia pentru a masa foarte bine coastele.
Punem separat coastele de porc pe hârtie de copt și le acoperim cu foaie termică. Le punem la cuptor pentru 3 ore la 90 de grade Celsius. Nu se întorc. Gătirea lentă infuzează condimentele. După ce s-a scurs timpul le scoatem din cuptor și le lăsăm la frigider o zi sau două până le preparăm.

Aprindem un grătar cu cărbune de lemn și facem ca focul să fie scăzut. Așezăm coastele pe grătar, fără hârtie de copt sau termică, până la 30 de minute pe fiecare parte. Coastele trebuie să aibă crustă exterioară ușoară și să fie încălzite tot timpul. Gătirea mai lungă face coastele mai bune. Dacă preferați coaste suculente, ungeți-le cu sos chiar înainte de a le scoate de pe grătar. În caz contrar, se servesc uscate cu sos alături. Sunt bune în ambele variante.

Pentru sosul Basting doar se amestecă toate ingredientele într-un bol. Dacă vă spun că sunt minunate, să nu mă credeți, preparați-le.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

(worldfoodwine-com; stateofdinner.com; cdkitchen-com)

Etichete:
Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 martie 2025, 09:42

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză

Prânzul de duminică alături de familie este un moment special, o tradiție care aduce împreună gusturile autentice și conversațiile calde....

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 martie 2025, 06:00

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească

Papricaș de porc cu găluște este o rețetă românească autentică, apreciată pentru gustul său bogat și aroma inconfundabilă. Este...

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 martie 2025, 10:05

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale

Bucătăria românească este o comoară de arome și tradiții, iar duminica este momentul perfect pentru a descoperi și savura preparate...

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 februarie 2025, 09:18

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris

Duminica este ziua în care a sta la masă cu familia se transformă într-o mică sărbătoare, în care legăturile familiale se întăresc, iar...

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 22 februarie 2025, 06:00

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline

Sâmbăta este ziua ideală pentru a aduce pe masă preparate sănătoase și pline de vitamine. Dacă vrei să gătești ceva ușor, rapid și...

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 februarie 2025, 10:34

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură

Prânzul de duminică este momentul perfect pentru a aduna familia în jurul mesei, într-o atmosferă relaxantă. Iată trei rețete savuroase,...

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 februarie 2025, 10:05

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară

Prânzul de duminică este un moment special pentru multe familii, un prilej de socializare, relaxare și savurare a preparatelor preferate. O supă...

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine