Ascultă Radio România Reșița Live

Caserole cu carne de lucru de vițel și chiftele de cartofi

 Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu. Mergem în Turcia pentru a face o mâncare economică de Caserole cu carne de lucru de vițel și chiftele de cartofi.
Din păcate, carnea roșie nu este folosită de mulți din cauza prețului mare. Din când în când se poate cumpăra carne de lucru să pregătim mâncăruri delicioase. Haideți să facem o masă abundentă.

Caserole cu carne de lucru de vițel și chiftele de cartofi

Articol editat de Radio Resita, 28 februarie 2024, 17:09 / actualizat: 29 februarie 2024, 17:17

Vom lua:
– două linguri de ulei de măsline
– jumătate de kg de carne de lucru de vițel
– 10 cepe potrivite. Ideale ar fi 15 eșalote, dar sunt mai greu de găsit în acest an.
– 4 căței de usturoi
– 4 ardei verzi
– 3 roșii medii
– o linguriță și jumătate de boia
– un pahar de apă fierbinte
– făină
– o linguriță de cimbru uscat
– piper negru și sare
– ardei roșu măcinat
– chimion
– o lingură de unt
– două roșii chery

Într-o oală înfierbântăm uleiul de măsline și prăjim carnea până își schimbă culoarea. Carnea bine rumenită o rezervăm. Adăugam cepele tocate și le călim. Când ceapa începe să se înmoaie puțin, punem ardeii tăiați grosier. Continuăm să prăjim timp de trei minute, după care punem boiaua, usturoiul tocat mărunt-mărunt și roșiile decojite și tăiate cuburi.
După ce adăugăm condimentele și apa, continuăm să mai prăjim 10 minute.

Punem în mod egal carnea sotată și combinația de ceapă, roșii și condimente  în caserole. Deasupra așezăm o felie de roșie chery și ardei.
Acoperim caserolele cu hârtie termică și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute sau până când carnea este fragedă.

Mâncarea se servește fierbinte cu chiftele de cartofi, care se prepară din:
– 8 cartofi
– patru ouă
– două linguri de făină
– o cană de brânză cheddar rasă
– sare
– piper negru
– o jumătate de pahar de semințe de susan
– o lingură de făină de grâu
– o lingură de făină de porumb
– o cană de ulei de floarea soarelui.
Mai întâi, decojiți și fierbeți cartofii. Scurgeți apa din cartofii fierți și lăsăți-i să se răcească.
Răzuiți cartofii într-un castron adânc. Adăugați ouăle, făina, sare și piper și amestecați.

Urmează brânza și se continuă amestecarea. Ungeți-vă mâinile cu ulei, uați bucăți de mărimea unei nuci din amestecul de cartofi și rulați-le în formă cilindrică.
Pentru topping, puneți semințele de susan, făina de porumb și făina albă în farfurii separate. Bateți două ouă într-un castron.
Înveliți chiftelele de cartofi pe care le-ați pregătit mai întâi în făină, apoi în ou bătut, făină de porumb și semințe de susan.

La final, prăjiți chiftelele de cartofi în ulei de floarea soarelui  până devin aurii. Așezați-le pe prosoape de hârtie de bucătărie și scurgeți excesul de ulei. Serviți chiftelele de cartofi alături de carnea din caserole.

Daniel Babun

Poftă bună și să aveți parte numai de bine! (yemek.com; lezzet-com)

Etichete:
Tort cu lapte condensat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 ianuarie 2025, 09:00

Tort cu lapte condensat

Astăzi, ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor...

Tort cu lapte condensat
Preparate tradiționale în prima zi a anului
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 1 ianuarie 2025, 09:00

Preparate tradiționale în prima zi a anului

Astăzi nu ajungem în Orientul Mijlociu pentru că vom colinda prin unele bucătării ale lumii să aflăm cu ce se delectează oamenii din alte...

Preparate tradiționale în prima zi a anului
Krautsuppe
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 31 decembrie 2024, 09:00

Krautsuppe

Marțea mergeam de regulă prin bucătăriile continentului american. Astăzi, fiind ultima zi din 2024 iar la noapte petrecem de Revelion vă spun...

Krautsuppe
Paste Bucatini cu carne de iepure
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 decembrie 2024, 09:00

Paste Bucatini cu carne de iepure

Insula Procida, alături de Ischia și de mult mai cunoscuta Capri fac parte din nestematele Golfului Napoli.Bucataria din Procida și Ischia sunt...

Paste Bucatini cu carne de iepure
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 29 decembrie 2024, 06:00

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 28 decembrie 2024, 09:00

Pisto Manchego

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Pisto Manchego
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 27 decembrie 2024, 09:45

Lohikeito

Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și...

Lohikeito
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 23 decembrie 2024, 05:30

Biscuiți Bussola din Burano

Burano este o insula care face parte din Italia fiind în laguna Veneției. Este una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute insule, situată la 7...

Biscuiți Bussola din Burano