Ascultă Radio România Reșița Live

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul. Sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul este o zi de bucurie. Există o tradiție care spune că cine nu se veselește astăzi va fi trist tot timpul anului. Un alt motiv de bucurie a fost că după această zi, cum se spunea că se botează gerul, adica se înmoaie frigul. Mă rog, acum s-a mai schimbat clima și foarte puțin mai vorbim de ger în zona noastră.

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Articol editat de Radio Resita, 7 ianuarie 2025, 08:26 / actualizat: 8 ianuarie 2025, 8:29

Vă propun să vă serviți oaspeții cu carne la cuptor în stil franțuzesc.
Se folosesc:
– un kg de carne de porc
– un kg de ciuperci Champignon
– două cepe
– 100 de gr de brânză tare
– 100 de gr de brânză moale
– două roșii
– muștar superior, după gust
– sare și piper negru proaspăt măcinat
– ulei vegetal pentru prăjit.

Într-o tigaie preîncălzită se toarnă ulei vegetal. Spălați ciupercile, tăiați-le și se pun în tigaie.
Curățați ceapa, tăiați-le în jumătate de rondele și adăugați la prăjit împreună cu ciupercile.
Prăjiți ciupercile și ceapa până când apa din ciuperci s-a evaporat și ceapa este moale, translucidă. Rezervați ciupercile și ceapa pe o farfurie.
Se rad brânzeturile pe răzătoarea grosieră.
Tăiați carnea în felii de aproximativ 1,5 cm lățime.
Bateți carnea pe ambele părți.

Porniți cuptorul. Puneți hârtie de copt pe o tavă de copt și așezați cotletele. Ungeți carnea cu muștar și presărați sare și piper. Ciupercile și ceapa prăjite se adaugă deasupra cotlelelor. Se spală roșiile, se taie în jumătăți de rondele și se așează deasupra ciupercilor. Presărați carnea mai întâi cu brânza moale și după aceea cu brânză tare.

Puneți carnea în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 35-40 de minute. După care cotletele în stil franțuzesc pot fi servite invitaților, cu ce garnitură preferați.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 12 ianuarie 2025, 09:30

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată

Transformă prânzul de duminică într-o sărbătoare! Descoperă rețete delicioase pentru supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci...

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 ianuarie 2025, 10:28

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean

Gătește sănătos în stil mediteranean! Descoperă o rețetă rapidă de orez cu pui, vinete, ardei și legume, perfectă pentru un prânz...

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 9 ianuarie 2025, 07:35

Tort leneș cu miere și smântână

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 8 ianuarie 2025, 08:35

Pui Halal

Miercurea, se știe, că descoperim rețete din Orientul Mijlociu sau Orientul Apropiat, cum i se mai spune. Bucătăria din Orientul Mijlociu este...

Pui Halal
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 4 ianuarie 2025, 07:00

Sandvișuri calde cu ton

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Sandvișuri calde cu ton