Ascultă Radio România Reșița Live

Cârnați de pește

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare. Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și numărul mic de calorii fac din acest aliment o alternativă la carnea de porc sau vită, care sunt digerate mult mai greu în stomac.
Italienii susțin că la mesele săptămânale trebuie să fie de cel puțin 2-3 ori pește. Săruri minerale, vitamine, proteine, Omega 3, nimic nu lipsește din pești. Și beneficiile sale trec din generație în generație.
Inima, oasele, creierul, vederea, mușchii,  totul devine mai puternic datorită  peștelui. Consumul de pește ne protejează de riscurile bolilor grave și, în general, ale îmbătrânirii organismului nostru. De aceea  peștele  face minuni.
Sper ca și rețeta de astăzi să o încercați și să o apreciați.
Vă propun Cârnați de pește.
Este o modalitate ușoară de a face cârnați de casă în propria bucătărie și fără să aveți ustensile și instrumente dedicate umplerii cârnaților.  Puteți găti și cârnați de carne în acest fel. Cei care apreciază carnea de pește și cârnații acest preparat este neobișnuit și gustos.

Cârnați de pește

Articol editat de Valentina Adam, 15 octombrie 2023, 10:33

În primul rând avem nevoie de:
– 500 de gr de file de pește proaspăt și fără oase. Puteți folosi păstrăv
– o ceapă medie
– 150 de ml de smântână cu minim 20% grăsime
– un ou
– sare după gust și condimente de care doriți.

Dacă luați alți pește pentru cârnați și folosiți bulion de pește în loc de smântână, preparatul este unul dietetic.
Puteți face câteva modificări la rețetă, nu doar să tocați ceapa, ci să o și fierbeți puțin cu morcovi rași și să adăugați usturoi.
Curățăm peștele, scoatem oasele și măcinăm fileurile cu ceapă, într-un blender până se omogenizează. Aceasta este prima etapă de măcinare, deci aluatul de carne nu va fi foarte omogen.
Adăugați în blender condimentele și sarea, oul bătut și mixați din nou.
În funcție de cât de uscată este carnea se adaugă smântână și se pasează din nou în blender.
Desfășurați o folie alimentară și întindeți la jumătatea ei câteva linguri generoase din aluatul de pește.
Acoperiți cu cealaltă jumătate de folie și ajustați cu mâna pentru a forma un cârnat.
Țineți vârful cu o mână și rulați cârnații în folie de câteva ori.

Se taie folia film și răsucim capetele. Fierbem într-o oală apă și gătim peștii 15-20 de minute. După aceea scoatem cârnatul și îl lăsăm să stea aproximativ 5 minute. Desfășurați sau tăiați un capăt, ridicați de al doilea capăt și cârnatul va cădea singur din folie. Se servește ca aperitiv.

Gătitul se face cu dragoste și pasiune. Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

Daniel Babun

(scandinaviansimpleeating.com)

Tort cu ciocolată albă, migdale și zmeură
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 14 noiembrie 2024, 07:34

Tort cu ciocolată albă, migdale și zmeură

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor. Pentru astăzi am pregătit Tort cu ciocolată...

Tort cu ciocolată albă, migdale și zmeură
Rețetă Orientul Mijlociu- Nargisi Kofta
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 13 noiembrie 2024, 07:28

Rețetă Orientul Mijlociu- Nargisi Kofta

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu. Pentru astăzi vă invit la o scurtă...

Rețetă Orientul Mijlociu- Nargisi Kofta
Prânzul de duminică: ciorbă de conopidă, costițe de porc și tăiței cu pesmet
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 10 noiembrie 2024, 09:00

Prânzul de duminică: ciorbă de conopidă, costițe de porc și tăiței cu pesmet

Rubrica de duminică este dedicată mâncărurilor românești. Îmi face o deosebită plăcere să descopăr vechi rețete din bucătăriile...

Prânzul de duminică: ciorbă de conopidă, costițe de porc și tăiței cu pesmet
Salată mediteraneană cu macrou
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 9 noiembrie 2024, 08:29

Salată mediteraneană cu macrou

Dieta mediteraneană are o valoare recunoscută care combină gustul, sănătatea și cultura alimentară.Rețetele mediteraneene includ alimente...

Salată mediteraneană cu macrou
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 7 noiembrie 2024, 09:11

Tort cu mousse de dovleac

În fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Tort cu mousse de dovleac
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 3 noiembrie 2024, 10:07

Prânzul de duminică: ciorbă țărănească, papricaș cu ciuperci și mămăligă, prăjitură din mălai cu lapte

Felul de debut al prânzului de duminică, dacă nu începeți cu aperitive, este o ciorbă țărănească. Folosim:– 300 de gr de carne de...

Prânzul de duminică: ciorbă țărănească, papricaș cu ciuperci și mămăligă, prăjitură din mălai cu lapte
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 29 octombrie 2024, 09:00

Rețetă din bucătăria americană: Chicharron de porc

În fiecare zi de marți a săptămânii traversăm Atlanticul și ne oprim în America de Nord, America Centrală sau America de Sud pentru a...

Rețetă din bucătăria americană: Chicharron de porc
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 28 octombrie 2024, 06:28

Carne de vită în stil finlandez Lihakastike

O trăsătură caracteristică a bucătăriei tradiționale finlandeze este utilizarea pe scară largă a peștelui, a vânatului, a fructelor de...

Carne de vită în stil finlandez Lihakastike