Ascultă Radio România Reșița Live

Cârnați de pește

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare. Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și numărul mic de calorii fac din acest aliment o alternativă la carnea de porc sau vită, care sunt digerate mult mai greu în stomac.
Italienii susțin că la mesele săptămânale trebuie să fie de cel puțin 2-3 ori pește. Săruri minerale, vitamine, proteine, Omega 3, nimic nu lipsește din pești. Și beneficiile sale trec din generație în generație.
Inima, oasele, creierul, vederea, mușchii,  totul devine mai puternic datorită  peștelui. Consumul de pește ne protejează de riscurile bolilor grave și, în general, ale îmbătrânirii organismului nostru. De aceea  peștele  face minuni.
Sper ca și rețeta de astăzi să o încercați și să o apreciați.
Vă propun Cârnați de pește.
Este o modalitate ușoară de a face cârnați de casă în propria bucătărie și fără să aveți ustensile și instrumente dedicate umplerii cârnaților.  Puteți găti și cârnați de carne în acest fel. Cei care apreciază carnea de pește și cârnații acest preparat este neobișnuit și gustos.

Cârnați de pește

Articol editat de Valentina Adam, 15 octombrie 2023, 10:33

În primul rând avem nevoie de:
– 500 de gr de file de pește proaspăt și fără oase. Puteți folosi păstrăv
– o ceapă medie
– 150 de ml de smântână cu minim 20% grăsime
– un ou
– sare după gust și condimente de care doriți.

Dacă luați alți pește pentru cârnați și folosiți bulion de pește în loc de smântână, preparatul este unul dietetic.
Puteți face câteva modificări la rețetă, nu doar să tocați ceapa, ci să o și fierbeți puțin cu morcovi rași și să adăugați usturoi.
Curățăm peștele, scoatem oasele și măcinăm fileurile cu ceapă, într-un blender până se omogenizează. Aceasta este prima etapă de măcinare, deci aluatul de carne nu va fi foarte omogen.
Adăugați în blender condimentele și sarea, oul bătut și mixați din nou.
În funcție de cât de uscată este carnea se adaugă smântână și se pasează din nou în blender.
Desfășurați o folie alimentară și întindeți la jumătatea ei câteva linguri generoase din aluatul de pește.
Acoperiți cu cealaltă jumătate de folie și ajustați cu mâna pentru a forma un cârnat.
Țineți vârful cu o mână și rulați cârnații în folie de câteva ori.

Se taie folia film și răsucim capetele. Fierbem într-o oală apă și gătim peștii 15-20 de minute. După aceea scoatem cârnatul și îl lăsăm să stea aproximativ 5 minute. Desfășurați sau tăiați un capăt, ridicați de al doilea capăt și cârnatul va cădea singur din folie. Se servește ca aperitiv.

Gătitul se face cu dragoste și pasiune. Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

Daniel Babun

(scandinaviansimpleeating.com)

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 12 ianuarie 2025, 09:30

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată

Transformă prânzul de duminică într-o sărbătoare! Descoperă rețete delicioase pentru supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci...

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 ianuarie 2025, 10:28

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean

Gătește sănătos în stil mediteranean! Descoperă o rețetă rapidă de orez cu pui, vinete, ardei și legume, perfectă pentru un prânz...

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 9 ianuarie 2025, 07:35

Tort leneș cu miere și smântână

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Tort leneș cu miere și smântână
Pui Halal
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 8 ianuarie 2025, 08:35

Pui Halal

Miercurea, se știe, că descoperim rețete din Orientul Mijlociu sau Orientul Apropiat, cum i se mai spune. Bucătăria din Orientul Mijlociu este...

Pui Halal
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 7 ianuarie 2025, 08:26

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul....

Carne la cuptor în stil franțuzesc
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 4 ianuarie 2025, 07:00

Sandvișuri calde cu ton

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Sandvișuri calde cu ton