Ascultă Radio România Reșița Live

Creamy Lemon Squares

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.

Creamy Lemon Squares

Articol editat de Radio Resita, 27 ianuarie 2024, 07:42 / actualizat: 27 ianuarie 2024, 9:32

Creamy Lemon Squares sau pe românește Pătrate Cremoase de Lămâie, sunt un amestec perfect de umplutură bogată de lămâie și o bază crocantă de biscuiți graham. Doar spunând aceste lucruri v-ați dat seama că este un amestec tentant de dulce și acidulat. Cu rădăcini în tradiția culinară americană, această rețetă prețuită a călătorit de-a lungul generațiilor, îmbrățișând multe mese festive și evenimente cu prezența sa delicioasă.
Fie că este vorba de o cină, un răsfăț memorabil la reuniuni cu prietenii sau de o simplă gustare de după-amiază, această prăjitură reușește să surprindă de fiecare dată.

Pentru preparare se folosesc:
– o cutie de lapte condensat îndulcit
– două gălbenușuri de ou
– o jumătate de cană de suc proaspăt de lămâie
– o cană și jumătate de firimituri de biscuiți Graham
– un sfert de cană de zahăr
– 4 linguri de unt topit și răcit.

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius. Pregătim o tavă de copt de 20/20 cm. O tapetăm cu hârtie de copt sau o ungem cu unt.
Amestecăm componentele blatului: untul topit, firimiturile de biscuiți Graham și zahărul, până când obținem o textură asemănătoare cu nisipul umed.
Apăsăm uniform și ferm acest amestec pe fundul vasului de copt. Introducem în cuptorul preîncălzit și coacem aproximativ 10 minute sau până când capătă o culoare auriu deschis. Lăsăm să se răcească o jumătate de oră.
Trecem la umplutură. Amestecăm bine gălbenușurile de ou și laptele condensat îndulcit într-un castron.
Pe măsură ce amestecăm adăugăm în fir subțire sucul proaspăt de lămâie. Continuăm să amestecăm până compoziția devine netedă.
Turnăm acest amestec de lămâie peste blatul precoapt. Avem grijă să fie întins uniform.  
Coacem la aceeași temperatură încă 15 minute sau până când compoziția devine tare. După coacere, lăsăm minim o oră să se răcească și să se așeze.
Dacă ați folosit hârtie de pergament, ridicați blatul cu cremă de lămâie și apoi tăiați în porții dorite.
Savurați acest dulce-acru și catifelat al acestor pătrate cremoase de lămâie. Orice bucată rămasă poate fi refrigerată pentru răsfăț în viitor.
Acest desert iese în evidență ca o întruchipare clasică a aromelor armonizate. Juxtapunerea sa încântătoare de lămâie cremoasă cu o crustă crocantă va cuceri cu siguranță multe inimi.  Puteți da o notă de frișcă, puteți pudra cu zahăr sau să-i faceți un acompaniament de fructe de pădure proaspete și suculente, cum ar fi căpșunile sau afinele.

Serviți cu poftă și vă bucurați de minunata Creamy Lemon Squares, dar să nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate, nu cu regularitate.
Doar ne-ndulcim,…. nu ne săturăm, să nu facem diabet sau…. să ne îngrășăm. La bună reauzire!

Daniel Babun

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 martie 2025, 09:42

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză

Prânzul de duminică alături de familie este un moment special, o tradiție care aduce împreună gusturile autentice și conversațiile calde....

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 martie 2025, 06:00

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească

Papricaș de porc cu găluște este o rețetă românească autentică, apreciată pentru gustul său bogat și aroma inconfundabilă. Este...

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 martie 2025, 10:05

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale

Bucătăria românească este o comoară de arome și tradiții, iar duminica este momentul perfect pentru a descoperi și savura preparate...

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 februarie 2025, 09:18

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris

Duminica este ziua în care a sta la masă cu familia se transformă într-o mică sărbătoare, în care legăturile familiale se întăresc, iar...

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 22 februarie 2025, 06:00

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline

Sâmbăta este ziua ideală pentru a aduce pe masă preparate sănătoase și pline de vitamine. Dacă vrei să gătești ceva ușor, rapid și...

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 februarie 2025, 10:34

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură

Prânzul de duminică este momentul perfect pentru a aduna familia în jurul mesei, într-o atmosferă relaxantă. Iată trei rețete savuroase,...

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 februarie 2025, 10:05

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară

Prânzul de duminică este un moment special pentru multe familii, un prilej de socializare, relaxare și savurare a preparatelor preferate. O supă...

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine