Ascultă Radio România Reșița Live

Creamy Lemon Squares

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.

Creamy Lemon Squares

Articol editat de Radio Resita, 27 ianuarie 2024, 07:42 / actualizat: 27 ianuarie 2024, 9:32

Creamy Lemon Squares sau pe românește Pătrate Cremoase de Lămâie, sunt un amestec perfect de umplutură bogată de lămâie și o bază crocantă de biscuiți graham. Doar spunând aceste lucruri v-ați dat seama că este un amestec tentant de dulce și acidulat. Cu rădăcini în tradiția culinară americană, această rețetă prețuită a călătorit de-a lungul generațiilor, îmbrățișând multe mese festive și evenimente cu prezența sa delicioasă.
Fie că este vorba de o cină, un răsfăț memorabil la reuniuni cu prietenii sau de o simplă gustare de după-amiază, această prăjitură reușește să surprindă de fiecare dată.

Pentru preparare se folosesc:
– o cutie de lapte condensat îndulcit
– două gălbenușuri de ou
– o jumătate de cană de suc proaspăt de lămâie
– o cană și jumătate de firimituri de biscuiți Graham
– un sfert de cană de zahăr
– 4 linguri de unt topit și răcit.

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius. Pregătim o tavă de copt de 20/20 cm. O tapetăm cu hârtie de copt sau o ungem cu unt.
Amestecăm componentele blatului: untul topit, firimiturile de biscuiți Graham și zahărul, până când obținem o textură asemănătoare cu nisipul umed.
Apăsăm uniform și ferm acest amestec pe fundul vasului de copt. Introducem în cuptorul preîncălzit și coacem aproximativ 10 minute sau până când capătă o culoare auriu deschis. Lăsăm să se răcească o jumătate de oră.
Trecem la umplutură. Amestecăm bine gălbenușurile de ou și laptele condensat îndulcit într-un castron.
Pe măsură ce amestecăm adăugăm în fir subțire sucul proaspăt de lămâie. Continuăm să amestecăm până compoziția devine netedă.
Turnăm acest amestec de lămâie peste blatul precoapt. Avem grijă să fie întins uniform.  
Coacem la aceeași temperatură încă 15 minute sau până când compoziția devine tare. După coacere, lăsăm minim o oră să se răcească și să se așeze.
Dacă ați folosit hârtie de pergament, ridicați blatul cu cremă de lămâie și apoi tăiați în porții dorite.
Savurați acest dulce-acru și catifelat al acestor pătrate cremoase de lămâie. Orice bucată rămasă poate fi refrigerată pentru răsfăț în viitor.
Acest desert iese în evidență ca o întruchipare clasică a aromelor armonizate. Juxtapunerea sa încântătoare de lămâie cremoasă cu o crustă crocantă va cuceri cu siguranță multe inimi.  Puteți da o notă de frișcă, puteți pudra cu zahăr sau să-i faceți un acompaniament de fructe de pădure proaspete și suculente, cum ar fi căpșunile sau afinele.

Serviți cu poftă și vă bucurați de minunata Creamy Lemon Squares, dar să nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate, nu cu regularitate.
Doar ne-ndulcim,…. nu ne săturăm, să nu facem diabet sau…. să ne îngrășăm. La bună reauzire!

Daniel Babun

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă
Sandvișuri calde cu ton
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 4 ianuarie 2025, 07:00

Sandvișuri calde cu ton

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Sandvișuri calde cu ton
Pilaf cu fructe de mare
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 3 ianuarie 2025, 06:00

Pilaf cu fructe de mare

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.Carnea de pește este una...

Pilaf cu fructe de mare
Tort cu lapte condensat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 ianuarie 2025, 09:00

Tort cu lapte condensat

Astăzi, ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor...

Tort cu lapte condensat
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 1 ianuarie 2025, 09:00

Preparate tradiționale în prima zi a anului

Astăzi nu ajungem în Orientul Mijlociu pentru că vom colinda prin unele bucătării ale lumii să aflăm cu ce se delectează oamenii din alte...

Preparate tradiționale în prima zi a anului
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 31 decembrie 2024, 09:00

Krautsuppe

Marțea mergeam de regulă prin bucătăriile continentului american. Astăzi, fiind ultima zi din 2024 iar la noapte petrecem de Revelion vă spun...

Krautsuppe
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 decembrie 2024, 09:00

Paste Bucatini cu carne de iepure

Insula Procida, alături de Ischia și de mult mai cunoscuta Capri fac parte din nestematele Golfului Napoli.Bucataria din Procida și Ischia sunt...

Paste Bucatini cu carne de iepure
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 29 decembrie 2024, 06:00

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir