Reşiţa este locul în care tradiţiile de odinioară se păstrează vii şi astăzi
Palatul Cultural, o adevărată bijuterie arhitecturală, dar şi un reper arhitectonic pentru întregul Banat de Munte, singura clădire cu influenţe brâncoveneşti din Caraş-Severin, este şi un punct cultural şi spiritual pentru reşiţeni.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 29 august 2024, 15:00
Construcţia a apărut din dorinţa populaţiei româneşti din Reşiţa Română de a da replică la activitatea culturală a germanilor din Reşiţa Montană. Odată cu edificarea ei, au apărut şi corurile, estrada, fanfara, opereta şi mai târziu, teatrul, cu echipe de actori amatori.
Cu prilejul unui eveniment de marcă pentru viaţa social-culturală a urbei de pe Bârzava, Zilele Palatului Cultural, aflaţi povestea tradiţiei locurilor şi a implicării voluntare a oamenilor din fosta Asociaţie Culturală a Plugarilor Români din Reşiţa Română (n.r. Asociaţia Culturală Reşiţa Română din prezent), alături de Ogrin Glava, unul dintre urmaşi şi implicit senior al acesteia:
Întreaga poveste a tradiţiei locurilor şi a implicării voluntare a oamenilor o puteţi afla sâmbătă, 31 august în emisiunea “Oameni şi Locuri”, doar aici pe 105.6 FM, de la 15:15. Păstraţi frecvenţa!
Foto: Radio România Reşiţa