„Pe munte… mă simt ca acasă”, spune veterana schiului reşiţean, Sigrid Jianu, omul pentru care Semenicul nu mai are nimic de ascuns
Pe Semenic schiul se practică de peste 100 de ani. Începuturile sunt legate de existența unei puternice comunități de etnici germani din Reșița, iar primul care a schiat pe munte a fost profesorul Bruno Windhager.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 12 ianuarie 2024, 17:00 / actualizat: 12 ianuarie 2024, 19:22
Apoi, în perioada interbelică s-au construit cabanele şi au apărut primele pârtii de schi. Ulterior, în Reșița au fost înființate mai multe secții de schi alpin și fond, precum Școala Sportivă, Clubul Sportiv Muncitoresc, Olimpia Reșița, care organizau cantonamente și competiţii, dar şi cursuri de iniţiere în masă a copiilor şi tinerilor doritori să înveţe să schieze.
În anii ‘60 s-a simţit nevoia unei întâlniri periodice a oamenilor muntelui care astăzi se pot numi veterani. Ei au organizat primele ediții ale Cupei Veteranilor începând cu anul 1966, fapt pentru care anul trecut a fost marcată cea de-a 50-a ediţie.
Povestea unui veteran al muntelui, a unui iubitor al drumeţiei şi schiului, o puteţi afla astăzi, istorisită cu multă pasiune de dr. ing. Sigrid Jianu din Reşiţa, pentru care Semenicul este o a doua casă:
Întreaga poveste a veteranei muntelui o puteţi afla sâmbătă, 13 ianuarie în emisiunea “Oameni şi Locuri” doar aici pe 105.6 FM, de la 15:15, dar şi miercuri, 17 ianuarie de la 16:15.
Sursa foto: Sigrid Jianu
Păstraţi frecvenţa!