Schimbarea definiției căsătoriei în Constituția României
Reprezentanţii Coaliţiei pentru familie şi ai Asociaţiei Internaţionale „Alianţa pentru apărarea libertăţii” au afirmat astăzi în cadrul unei conferinţe care a avut loc la parlament că modificarea definiţiei căsătoriei în Constituţie, în sensul că aceasta reprezintă uniunea dintre un bărbat şi o femeie, este un demers democratic, care urmăreşte apărarea instituţiei familiei.
Articol editat de Radio Resita, 25 aprilie 2017, 21:52
Conferinţa de la parlament a adus la aceeaşi masă parlamentari, reprezentanţi ai cultelor şi ai unor ONG-uri care au subliniat necesitatea organizării referendumului pentru modificarea articolului din Constituţie în sensul definirii familiei ca fiind întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.
Punctul de vedere al grupului parlamentar PSD a fost exprimat de Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.
Florin Iordache: „Valorile tradiţionale ale familiei trebuiesc întărite şi de aceea grupul PSD a susţinut, susţine şi va vota pentru modificarea Constituţiei.”
Deputatul PNL Ioan Cupşa crede că familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie are nevoie de protecţie constituţională.
Ioan Cupşa: „Demersul pe care l-am îmbrăţişat şi eu este un demers pozitiv, este un demers de protejare, de ocrotire, şi nu unul îndreptat împotriva cuiva anume sau a unui lucru anume. Instituţia căsătoriei în România merită şi trebuie să fie ocrotită.”
Şi deputatul USR Matei Dobrovie susţine organizarea referendumului pentru modificarea articolului din Constituţie privitor la familie.
Matei Dobrovie: Această iniţiativă civică o văd ca pe un exerciţiu democratic extraordinar, util şi legitim. Este pentru prima oară când cetăţeni ai României strâng peste trei milioane de semnături pentru a participa la o decizie. RRA