Românii plecaţi în străinătate se pot întoarce acasă şi să-şi deschidă o afacere cu bani de la UE
Articol editat de Mirabela Afronie, 14 iunie 2016, 07:08
Daniela Rebega, director general al Autorităţii de Management din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale: S-a început cu Italia, o să fie un proiect, sperăm, de mare interes, astfel încât să putem să promovăm măsurile noastre de finanţare, adresate românilor, şi să putem atrage şi românii care trăiesc acum în afara României să se întoarcă şi să-şi dezvolte un business în spaţiul rural.
Ne adresăm cu măsuri atât pentru domeniul agricol, cât şi non-agricol. Se pot dezvolta afaceri de către tinerii întreprinzători atât în agricultură, cât şi în domeniul non-agricol, ştiu eu, diverse activităţi meşteşugăreşti sau orice tip de activitate necesară în mediul rural un coafor, un atelier de croitorie, servicii medicale sau alt gen de servicii.
Gabriel Gherban, şeful biroului de presă, Agenţia pentru Finanţare a Investiţiilor Rurale: Există bani, se poate să fie luaţi şi chiar pot fi luaţi fără niciun fel de probleme, pentru că Agenţia şi Ministerul Agriculturii vor fi să-i sprijine, dacă au nevoie.
Limita de vârstă există în cazul unei singure măsuri: pentru instalarea tinerilor fermieri, unde limita este de maxim 40 de ani.
Mah Lenuţa Geanina: Mă numesc Mah Lenuţa Geanina, sunt născută în Piatra Neamţ, iar de 20 de ani locuiesc la Alatri, Provincia de Frosinone. Multe familii lasă Italia cu tot cu copii şi se întorc în România. Acest proiect cred că trebuie publicat în mod foarte serios, pentru că oferă familiilor care nu mai ştiu ce să facă, sunt în situaţii dificile, dar provin din ambientul rural, le dă o nouă ocazie de a începe cu viaţa de la capăt. Statisticile administraţiei locale, de acolo rezultă că cel puţin 1500 de români au părăsit Alatri în ultimii trei ani.
Sursa: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI