Românii mănâncă 30 de milioane de mici în mini-vacanţa de 1 Mai
Estimările au fost făcute recent la Radio România Actualităţi de directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii – Dana Tănase.
Articol editat de Radio Resita, 29 aprilie 2017, 17:53
Poftă bună!
Ea a explicat ce alte produse mai sunt preferate pentru grătar:
Dana Tănase: Se estimează vânzări între 30 şi 100 de tone de mici de la fiecare procesator în parte, în această perioadă. Dacă ne gândim că în medie micul are 40 de grame, se ajunge la 30 de milioane de mici pentru 1 Mai. Regăsim alături de mici cârnaţii proaspeţi, ceafa şi cotletul de porc, pulpele de pasăre, o gamă cu care deja ne-am obişnuit şi care face parte din meniul tradiţional. Ceea ce am observat însă şi procesatorii încep din ce în ce să intre pe piaţă şi este cerut de consumator, sunt produsele marinate. RRA