România ar putea deveni un punct de referință în recuperarea militarilor răniți și în sprijinul familiilor acestora
Prin deschiderea Centrului de Recuperare, România ar putea deveni un punct de referință în recuperarea militarilor răniți și în sprijinul familiilor acestora.
Articol editat de Daiana Rosca, 16 iunie 2020, 18:30 / actualizat: 17 iunie 2020, 9:07
Vicepremierul Raluca Turcan, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și ministrul fondurilor europene, Ioan Marcel Boloș, au efectuat astăzi, o vizită de lucru la Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mânăstirea Dealu, județul Dâmbovița.
Pe parcursul vizitei, conducerea Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” a prezentat stadiul lucrărilor de construcție a centrului. După ce au fost informați despre proiect, reprezentanții Guvernului au promis că vor sprijini în continuare realizarea complexului de recuperare și refacere pentru veterani.
„Pornind de la ceea ce s-a realizat până în prezent prin forțe proprii, dovedind spirit de solidaritate, inițiativă și voluntariat, dorim să continuăm la nivel guvernamental, instituțional.”, a spus ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă.
Inițiativa înființării Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani aparține Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir”.
Obiectivul pe termen lung al Asociației este realizarea primului Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani din România, specializat în îngrijirea veteranilor cu afecțiuni medicale în secții de traumatologie, ortopedie, neurologie, psiho-psihiatrie, medicină internă și cardiologie.
Proiectul prevede, de asemenea, înființarea unei baze sportive moderne și a unei baze de agrement și relaxare.
Sursa foto: MAPN