Reducerea TVA la carne ar trebui luată în calcul
Articol editat de Mirabela Afronie, 23 mai 2014, 11:41
Preşedintele Federaţiei Naţională Pro Agro, Alex Jurconi, a adresat joi o scrisoare deschisă reprezentanţilor FMI şi autorităţilor române în care le cere să ia în calcul în luna iunie şi posibilitatea reducerii TVA la carne. El a arătat că statul pierde peste 450 de milioane de euro în fiecare an din cauza evaziunii fiscale. Oamenii de afaceri din industria cărnii au mai multe propuneri pentru remedierea acestei situaţii. Premierul Victor Ponta a spus că în septembrie vor fi evaluate efectele diminuării TVA la pâine şi, în funcţie de rezultaţ executivul va decide alte reduceri. TVA-ul la produsele alimentare va fi redus treptat – a anunţat premierul, aflat într-o vizită în vestul ţării. „Putem să trecem în paşi, nu tot odată, la legume-fructe, la produse tradiţionale şi bio şi după aceea la carne. Trebuie să fim foarte atenţi dacă mergem la procesare, la producţie, la ce anume de pe lanţ pentru că dacă nu le gândim bine ori facem o mare gaură în bugeţ ori, de fapţ încurajăm evaziunea fiscală, o mutăm dintr-un loc în cealaltă parte”, a spus premierul.