Recomandări ANSVSA pentru populație în vederea prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioadele caniculare
Articol editat de Gerhard Chwoika, 23 iunie 2016, 20:00
De asemenea, fiecare Direcție Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor se va asigura că, la nivelul fiecărui județ și al municipiului București, agenții economici să respecte evitarea expunerii la vânzare a produselor de origine animală în locuri și spații care nu asigură temperaturi adecvate și condiții de igienă corespunzătoare; vor verifica condițiile de manipulare, depozitare și transport ale produselor de origine animală în toate unitățile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar; vor confisca, denatura și distruge produsele de origine animală alterate sau depreciate pe timpul transportului, distribuției, depozitării sau comercializării; vor interzice comercializarea și punerea în consum a cărnurilor care nu au fost inspectate, ștampilate și certificate sanitar veterinar.
Consumatorii pot sesiza autoritățile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor asupra oricăror abateri din domeniul siguranței alimentelor, apelând gratuit numărul de telefon — 0800 826 787.