Producătorii de stingătoare cer modificarea legislaţiei
Sursa: romania-actualitati.ro
Sursa: romania-actualitati.ro
Articol editat de Mirabela Afronie, 8 februarie 2016, 14:22
Producătorii atrag atenţia că peste 90% dintre echipamentele pentru stingerea incendiilor care se găsesc pe piaţă sunt de foarte proastă calitate.
În 2012 a fost deschisă la Buzău o fabrică de stingătoare conform standardelor din Vestul Europei, însă importurile de produse necontrolate au dus la închiderea acesteia după numai doi ani. Întocmai ca în domeniul auto, în care schimbarea kilometrajului din bord în momentul vânzării unui autoturism se pedepseşte cu închisoarea, vor să ceară şi producătorii români de stingătoare de incendii în cazul contrafacerii acestor produse.
Constantin Toma, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Stingătoare din România, spune că drama din clubul bucureştean Colectiv ridică mari semne de întrebare asupra folosirii unor stingătoare de calitate.
Producătorii români vor un organism care să supravegheze piaţa stingătoarelor, dar şi un laborator independent, care să certifice stingătoarele produse în ţara noastră. Constantin Toma spune că pentru o piaţă cu 20 de milioane de stingătoare de incendiu la locul de muncă, în benzinării sau în maşinile din trafic, mare parte dintre stingătoare fiind contrafăcute, drama Colectiv se poate repeta oricând.
Sursa: romania-actualitati.ro