Primăriile şi universităţile pot depune proiecte de dezvoltare pentru finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii începând cu 2 mai 2019
Comisia Nationala de Strategie si Prognoza anunta deschiderea sesiunii 2019 pentru depunerea Formularelor de cerere de acord pentru finanţare în baza Hotarârii nr.239/2019 pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis privind programul guvernamental „gROwth – Investim în copii, investim în viitor”, începând cu data de 2 mai 2019, ora 10.00., se arată într-un comunicat transmis de Guvern.
Articol editat de Valentina Adam, 26 aprilie 2019, 10:27
Formularele de cerere de acord pentru finantare se pot depune prin posta, curierat sau personal la Registratura Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza din str. Cristian Popisteanu, nr. 2-4, sectorul 1, Bucuresti. Comisia Nationala de Strategie si Prognoza va publica pe site-ul sau, periodic, lista cererilor de acord pentru finantare depuse si stadiul analizei acestora. Toate informatiile privind conditiile care trebuie îndeplinite în vederea obtinerii finantarii se regasesc la sectiunea „gROwth – Investim în copii, investim în viitor” pe pagina de internet a Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza (www.cnp.ro).
Formularele de cerere de acord pentru finantare depuse pâna în prezent vor trebui retransmise conform normelor metodologice aflate pe site-ul CNSP. Orice întrebari, sesizari si solicitari de clarificari referitoare la prevederile acestui instrument de sprijin pot fi adresate prin intermediul postei electronice, la adresa de email: growth@cnp.ro.
Mai multe detalii sunt disponibile aici
Programul are ca scop încurajarea înfiinţării de grădiniţe cu profil sportiv în scopul stimulării dezvoltării armonioase a copiilor având în vedere lipsa unor asemenea grădiniţe în România şi asigurării accesului la aceste grădiniţe prin stabilirea unor tarife suportabile. Nivelul maxim al ajutorului de minimis acordat este de până la 100% din valoarea totală a proiectului finanţaţ dar nu mai mult de 500.000 de euro pentru fiecare beneficiar. De asemenea, se acordă garanţii guvernamentale de stat de până la 50% din valoarea creditului contractat de investitor.
Programul se va derula până la 31 decembrie 2020, iar alocarea multianuală este în valoare de 2,35 miliarde lei.