Mititeii româneşti ar putea fi incluşi în categoria produselor tradiţionale
Articol editat de Mirabela Afronie, 20 februarie 2014, 12:06
Prepararea mititeilor după reţeta tradiţonală românească ar putea intra în legalitate din această săptămână. Ministerul Agriculturii a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene ar urma să discute şi să autorizeze astăzi, în cadrul Comitetului pentru siguranţă alimentar, prepararea tradiţională a micilor. În prezent, conform noii liste a aditivilor alimentari intrată în vigoare de la 1 iunie anul trecut, este interzisă folosirea bicarbonatului de sodiu în reţeta de preparare. Asociaţia Româna a Cărnii a solicitat anul trecut Comisiei Europene ca mititeii să fie incluşi în categoria produselor tradiţionale care nu sunt supuse acestui regulament, alături de burger şi de cârnatul spaniol, chorizo. În prezenţ producatorii români pot face carne de mici, însă numai pentru comercializarea în ţară, exportul fiind interzis.