Italia începe să nu mai facă față numărului mare de pacienți din spitale
Uniunea Europeană și-a închis granițele pentru cetățenii altor țări și a interzis circulația neesențială în spațiul Schengen, pentru a încetini răspândirea pandemiei de coronavirus, în condițiile în care câteva state membre au impus și consemnarea populației la domiciliu.
Articol editat de Casandra Silitra, 18 martie 2020, 09:58
În plus, Bruxelles-ul a mobilizat 37 de miliarde de euro pentru susținerea economiei și a sectoarelor vulnerabile și alte 140 de milioane pentru găsirea unor tratamente, teste rapide și mai ales a unui vaccin care ar putea fi gata până la toamnă, după cum a dat speranțe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Deocamdată, cea mai afectată țară europeană, Italia, cu aproape 3.000 de cazuri noi raportate într-o singură zi, începe să nu mai facă față numărului mare de pacienți din spitale.
De la începutul epidemie au murit 2.503 persoane, dintre care 345 numai în 24 de ore. Situația critică rămâne în regiunea Lombardia, cu 16.220 de cazuri și 1.640 de morți. În spitalele din Bergamo nu mai există locuri disponibile la Terapie Intensivă, motiv pentru care s-a decis instalarea de către Armată a unui spital de campanie.
100 de medici de familie s-au infectat cu COVID-19, dintre care unii sunt în stare gravă, tot la Bergamo, acolo unde media solicitărilor trimise firmelor de servicii funerare este de peste 10 apeluri pe oră. În condițiile în care nu se pot organiza ceremonii de înmormântare până la 3 aprilie, bisericile din zonă sunt pline de sicrie pentru incinerare, cu o listă de așteptare care ajunge la șapte zile.
Sursa – romnaia-actualitati.ro