Infestarea cu antrax din Ungaria „nu pune în pericol” românii
Ministrul agriculturii Daniel Constantin spune însă că nu există risc de răspândire.
„Este un caz izolat, punctual, pevenit dintr-o tăiere ilegală în Ungaria şi care nu se răspândeşte, acţuonează doar local în zona respectivă. Mai mult decât atât, nu a fost emisă nicio alertă internaţională în acest caz, deci nu este nici cel mai mic pericol pentru România”, a declarat Daniel Constantin.
Articol editat de Mirabela Afronie, 5 iulie 2014, 14:49
Autorităţile dau asigurări că recentul caz de carne infestată cu antrax din Ungaria nu-i pune în pericol pe consumatorii români. Potrivit corespondentului Radio România la Budapesta, cinci persoane suspectate de antrax sunt internate în spital, după ce au consumat carne de vită provenită de la o fermă din estul Ungariei.
Ministrul agriculturii Daniel Constantin spune însă că nu există risc de răspândire.
„Este un caz izolat, punctual, pevenit dintr-o tăiere ilegală în Ungaria şi care nu se răspândeşte, acţuonează doar local în zona respectivă. Mai mult decât atât, nu a fost emisă nicio alertă internaţională în acest caz, deci nu este nici cel mai mic pericol pentru România”, a declarat Daniel Constantin.
Autorităţile ungare au închis mai multe cantine care se aprovizionau de la ferma respectivă. Bacteria care provoacă boala antrax se găseşte în sol şi trece uşor de la animale la om. Simptomele bolii sunt ulcere cutanate, graţă, vărsături şi febră. Netratată, boala este mortală. RRA
(Alina Bradaci)