Festivalul cârnaţilor de Pleşcoi
Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului dedicat cârnaţilor de Pleşcoi se încheie duminică la Buzău. Evenimentul este organizat în zona de origine a acestui produs, care ar putea fi cea de-a doua marcă tradiţională din România protejată geografic la nivel european.
Festivalul reuneşte în centrul comunei Berca producători tradiţionali de cârnaţi, pastramă, babic, şuncă şi diferite mezeluri tradiţionale. Potrivit lui Carmen Tănase, principalul organizator al festivalului, ideea acestui eveniment este aceea de a promova autenticul cârnat de Pleşcoi, care s-a născut pe vremea haiducilor în zona Pleşcoi-Mateşti. Rador
Sursa foto: carnatiplescoi.wordpress.com
Articol editat de Daniel Babun, 5 octombrie 2014, 10:12
Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului dedicat cârnaţilor de Pleşcoi se încheie duminică la Buzău. Evenimentul este organizat în zona de origine a acestui produs, care ar putea fi cea de-a doua marcă tradiţională din România protejată geografic la nivel european.
Festivalul reuneşte în centrul comunei Berca producători tradiţionali de cârnaţi, pastramă, babic, şuncă şi diferite mezeluri tradiţionale. Potrivit lui Carmen Tănase, principalul organizator al festivalului, ideea acestui eveniment este aceea de a promova autenticul cârnat de Pleşcoi, care s-a născut pe vremea haiducilor în zona Pleşcoi-Mateşti. Rador
Sursa foto: carnatiplescoi.wordpress.com
(Daniel Babun)