”Contribuție decisivă” a programului Start-up Nation, arată un studiu al Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii
80% dintre antreprenorii care au beneficiat de Programul Start-up Nation nu ar fi reuşit să se dezvolte în lipsa acestuia – arată cel mai recent studiu realizat de Consiliul Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România.
Articol editat de Mirabela Afronie, 14 mai 2019, 08:16
Profilul anteprenorial arată că 70% dintre întreprinzătorii Programului Start-up Nation sunt asociaţi unici şi 70 de procente dintre anteprenori desfăşoară activităţi în sfera producţiei, iar 25 de procente în industriile creative. Preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu, a mai indicat câteva aspecte.
Florin Jianu: Vârsta medie este în jur de 30 de ani a întreprinzătorilor debutanţi, au studii universitare de tip licenţă sau un masterat, aproximativ 65%, dar şi studii liceale – 30%. Majoritatea acestora nu au o experienţă în acelaşi profil sau în aceelaşi tip de firmă. Principala motivaţie pentru înfiinţarea firmei este aceea de a fi propriul şef şi de a fi independent, dorinţa unui câştig mai mare – pe locul doi şi nevoia de realizare sau de a simţi împlinit – pe locul trei.
Cercetarea Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România a fost realizată la nivel naţional pe un număr de aproape 8.500 de participanţi, selectaţi pentru finanţarea programului, iar 75 % dintre respondenţi au fost din mediul urban.
Sursa: Radio România Actualităţi