Carnea de porc, la preţuri record înainte de Crăciun
Preţul cărnii de porc s-a dublat anul acesta, iar la începutul anului viitor s-ar putea tripla – este estimarea preşedintelui Asociaţiei Române a Cărnii, Radu Timiş, care a dat însă asigurări că de sărbători românii vor găsi în magazine acest produs.
Articol editat de Mirabela Afronie, 11 decembrie 2019, 08:53
Radu Timiş: „Situaţia este destul de gravă vis-a-vis de ce se întâmplă cu industria. Dacă în acest an preţurile s-au dublat la carnea de porc, la anul pot să afirm cu mâna pe inimă că se vor tripla, problema fiind nu cât costă, ci dacă vom găsi carne de porc.”
Preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii crede că anul viitor, în Europa, jumătate din firmele procesatoare de carne de porc vor dispărea.
Potrivit reporterului RRA, Florentina Varga, în prezent, în România există peste 700 de focare de pestă porcină africană, în aproape 260 de localităţi din 28 de judeţe.
În alte şapte judeţe există doar cazuri diagnosticate la mistreţi. În ultimii trei ani, de când a fost semnalată maladia, au fost sacrificaţi peste 540.000 de porci.