Autorităţile române fac demersuri pentru ca Bucureştiul să găzduiască Agenţia Europeană pentru Medicamente
Sursă: Rador
Articol editat de Daiana Rosca, 25 iulie 2017, 07:09
Victor Negrescu a precizat că dosarul României este pregătit şi va fi depus conform cerinţelor Comisiei Europene până la sfârşitul acestei luni.
Ministrul pentru afaceri europene împreună cu ministrul sănătăţii şi cu preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentelor au prezentat la Londra celor de la Agenţia Europeană pentru Medicamente oferta românească de relocare la Bucureşti după Brexit a acestei Agenţii. Au discutat şi cu angajaţii români în Agenţie.
Victor Negrescu: „Dosarul nostru este unul complet. Corespunde tuturor criteriilor stabilite de Comisia Europeană, că vorbim de capacitatea de a continua activitatea încă din prima zi a transferării Agenţiei, până la argumente de ordin logistic, că vorbim de sediu, că vorbim de educarea şi formarea personalului care urmează să vină în România, până la aspectele legate de găzduirea unor evenimente de mare amplitudine în domeniul acesta, al sănătăţii publice. Am rezolvat şi problema transportului. Avem o soluţie şi pentru partea de cazare. Avem o soluţie inclusiv pentru a oferi un sediu viabil, care există, care are tot felul de soluţii tehnice care permit o conectivitate foarte mare la internet, aşa cum era cerut în Caietul de Sarcini. Deci, în consecinţă, din punct de vedere logistic, stăm bine şi sunt convins că nu avem niciun motiv să credem că dosarul nostru este mai puţin viabil decât alte proiecte, prezentate de alte ţări. Făcând acest dosar, am demonstrat că suntem capabili să venim cu o oferă solidă. Acum este important să le prezentăm oferta cât mai bine, în alte ţări, să discutăm cu partenerii noştri europeni, în aşa fel încât să putem să promovăm acest proiect”.
Această agenţie este compusă din aproape 900 de angajaţi şi găzduieşte anual evenimente care reunesc aproximativ 35-36 de mii de persoane. Mai mult decât atât, aceste persoane, cu investiţiile care sunt legate de Agenţie, creează locuri de muncă, creează investiţii, aduc vizibilitate mult mai mare şi automat consumă, că vorbim de locaţiile unde vor locui, că vorbim de evenimentele pe care le vor organiza, că vorbim de şcolile pe care le vor frecventa sau că vorbim pur şi simplu de consumul zilnic. În consecinţă, România va avea multe beneficii economice, dar mai ales beneficii de imagine care nu pot fi măsurate imediat, dar care vor aduce efecte benefice pe termen mediu şi lung!
Sursă: Rador