ANSVSA efectuează controale la comercianții de pește
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) desfășoară până pe 17 noiembrie controale tematice pentru verificarea modului de respectare a condițiilor sanitare veterinare și de siguranța alimentelor referitoare la producerea, colectarea, procesarea, depozitarea și comercializarea peștelui și a produselor din pescuit.
Articol editat de Radio Resita, 7 noiembrie 2017, 10:38
Potrivit unui comunicat de presă al ANSVSA, controale oficiale în unitățile din sectorul peștelui vizează: ambarcațiunile comerciale de pescuit și punctele de debarcare a peștelui; centrele de colectare a peștelui, fermele de acvacultură cu centre de colectare a peștelui integrate și unitățile de produse proaspete din pescuit (cherhanale); unitățile de procesare a peștelui și ale produselor din pescuit; unitățile de depozitare a peștelui și produselor din pescuit; precum și unitățile de vânzare cu amănuntul care comercializează pește și produse din pescuit.
Astfel, în cazul ambarcațiunilor comerciale de pescuit și punctele de debarcare a peștelui se va verifica respectarea cerințelor privind înregistrarea sanitară veterinară a ambarcațiunilor comerciale de pescuit și a punctelor de debarcare a peștelui; respectarea condițiilor generale de igienă a alimentelor, respectarea cerințelor privind trasabilitatea peștelui și implementarea bunelor practici de igienă și a procedurilor bazate pe principiile HACCP; precum și respectarea cerințelor privind igiena și temperatura peștelui pe timpul depozitării (până la livrarea către unități autorizate/înregistrate sanitar veterinar, sau până la vânzarea cu amănuntul). RRA