Risipa de alimente aduce pierderi de 750 de miliarde de dolari
Articol editat de Mirabela Afronie, 15 mai 2014, 12:43
Anual, hrana produsă fără a fi consumată înghite un volum de apă echivalent cu debitul fluviului Volga, potrivit FAO. Potrivit datelor Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, peste 1,3 miliarde de tone de alimente sunt risipite anual în lume, adică o treime din producţia de alimente la nivel mondial. Asta înseamnă pierderi de 750 de miliarde de dolari, într-o lume în care 842 de milioane de persoane se confruntă cu foametea. Anual, hrana produsă fără a fi consumată înghite un volum de apă echivalent cu debitul fluviului Volga, potrivit FAO. Toate aceste date au fost cuprinse în materialul Food wastage footprint, postat de FAO pe YouTube. Risipa alimentară ar putea fi redusă cu până la 60%, dar prin educaţie şi tehnologie – spunea si minstrul agriculturii Daniel Constantin, cu prilejul deschiderii celei de-a 29-a Conferinţe regionale a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură – FAO. Potrivit cercetarilor Uniunii Europene, gospodăriile sunt responsabile pentru 42% din cantitatea totală de deşeuri alimentare, producătorii de produse alimentare, pentru 39%, retailerii, pentru 5% iar sectorul de catering, pentru 14% din total”, a declarat Daniel Constantin. Adoptarea unui stil de viaţă sustenabil ar putea aduce economii, lunar, în medie, de 17,5% la bugetul de care dispune o familie. Acestea sunt rezultatele unui experiment social privind un stil de viaţă sustenabil, efectuat în această toamnă în România, de o importanta Companie multinationala. Ce inseamna sa fi sustenabil si cat de risipitori suntem?
Sursa:www.romania-actualitati.ro
Sursa foto:www.green-report.ro