Medicamentul-minune, care vindecă SIDA şi Ebola, descoperit în Coreea de Nord
Articol editat de Valentina Adam, 20 iunie 2015, 12:54
Coreea de Nord a anuntat realizarea unui medicament-minune, pe baza de ginseng, care poate vindeca mai multe maladii, precum SIDA, Ebola, Sars sau MERS.
Regimul de la Phenian nu a furnizaţ totusi, dovezi care sa sustina eficacitatea noului medicamenţ provocând îndoieli în legatura cu veridicitatea anuntului, informeaza Daily Mail.
Informatia a fost furnizata de agentia nord-coreeana de stiri (KCNA), care tine lumea la curent cu evenimentele din aceasta tara, majoritatea legate de vizitele de lucru ale liderului Kim Jong-un.
Agentia sustine ca leacul a fost creat de compania farmaceutica Pugang. Doctorul Jon Sung Hun, directorul companiei, a explicat ca cercetatorii “au introdus minerale critice în ginseng prin intermediul fertilizarii culturilor”. “În interiorul plantei, mineralele critice au interactionat cu zaharidele producând compusii complecsi doriti”, mai spune doctorul. Serul injectabil a fost creat pe baza acestor compusi.
“Serul injectabil este un puternic stimulator imunitar care a demonstrat ca poate preveni diverse epidemii. Infectiile virale ca SARŞ Ebola si MERS sunt legate de sistemul imunitar, astfel ca pot fi tratate cu usurinta de serul Kumdang-2.”
Serul este disponibil si în afara Coreei de Nord, prin intermediul unui distribuitor din Moscova.
Coreea de Nord a interzis accesul turistilor straini timp de o jumatate de an practicând cele mai severe controale pentru depistarea Ebola, în ciuda faptului ca nu au fost raportate cazuri de îmbolnavire pe teritoriul tarii.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, tara se lupta sa combata tuberculoza si infectiile respiratorii, cele mai frecvente cauze ale deceselor în Coreea de Nord.
Medicamentul-minune a mai fost anuntat de regimul de la Phenian în momentul izbucnirii epidemiilor de gripa aviara din 2006 si 2013.
Descoperirea nord-coreenilor vine în contextul în care Coreea de Sud înfrunta o epidemie MERS care a ucis deja câteva zeci de persoane. Boala a fost depistata la peste 160 de oameni, începând cu luna trecuta, iar pentru combaterea ei nu exista deocamdata vaccin.
sursa Mediafax
sursa foto: vocea transilvaniei.ro