Bilanțul pandemiei de coronavirus a depășit 27 de milioane de contaminări în întreaga lume
Bilanțul pandemiei de coronavirus a depășit 27 de milioane de contaminări în întreaga lume, iar decesele se apropie de 890.000.
Articol editat de Mirabela Afronie, 8 septembrie 2020, 10:04
India a întrecut ieri Brazilia la numărul de persoane infectate și a devenit a doua țară după Statele Unite care rămâne cu cele mai multe cazuri de contaminare.
Spania a devenit la rândul ei prima țară europeană care trece de jumătate de milion de contaminări, după ce în ultima perioadă a înregistrat o medie de peste 3.000 de cazuri zilnice. Situația se datorează însă și înmulțirii testelor, la fel ca în Franța, unde testarea a devenit în gratuită din iulie.
Potrivit corespondentei Radio România Actualităţi la Paris, s-a ajuns la un milion de teste pe săptămână, iar francezii fac cozi în fața laboratoarelor.
Cu toate că substanțele necesare există în cantități importante, personalul medical este insuficient și există situații când rezultatele vin mai târziu de 48 de ore, ceea ce le face inutile.
În afara celor care prezintă simptome suspecte și a celor care pleacă sau se întorc din străinătate, mai solicită să fi testați cei care vor să îşi viziteze rude vârstnice, pe care nu vor să le expună unei posibile contaminări, și mai ales persoane foarte speriate de o eventuală îmbolnăvire.
Autoritățile medicale atrag atenția că cei din urmă abuzează de facilitatea testării gratuite și o fac periodic, mergând la laboratoare diferite.Aceștia reprezintă aproximativ 25% din totalul testelor.
Guvernul Franței își propune să crească în scurt timp testarea până la un 1,5 milioane de teste pe săptămână, ceea ce riscă să contribuie la prelungirea cozilor din fața laboratoarelor, la întârzierea rezultatelor și la încărcarea facturii pentru asigurările publice de sănătate.
Sursa: Radio România Actualităţi