Amenințări fără precedent ale SUA. Trump: „Pregăteşte-te, Rusia“, rachetele „vor veni“
Articol editat de Radio Resita, 11 aprilie 2018, 17:30
Liderul de la Casa Albă a răspuns miercuri Moscovei pe Twitter, după mesajul unui oficial rus că orice rachetă ar fi lansată către Siria va fi doborâtă: „Rusia a promis că va doborî una câte una toate rachetele trase către Siria.
”Pregăteşte-te Rusia, pentru că ele vor veni, frumoase, noi şi inteligente (smart). Nu ar fi trebuit să fii prietenă cu un animal care ucide cu gaze , care-şi ucide propriul popor şi îi face plăcere“, a scris Trump.
Postarea lui Trump pe Twitter a apărut înainte de 7 dimineaţă, ora Washingtonului, şi a venit după un nou apel al Kremlinului ca Statele Unite să se abţină de la ataca guvernul lui Assad sau pe forţele siriene.
Într-o a doua postare pe Twitter, 40 de minute mai târziu, Trump a spus că relaţia Statelor Unite cu Rusia este „mai rea decât a fost vreodată, şi asta include Războiul Rece.”
„Nu nevoie de aşa ceva”, a adăugat Trump. „Rusia are nevoie de ajutorul nostru în economie, ceva ce e foarte uşor de făcut, şi trebuie ca toate ţările să conlucreze. Să oprim cursa înarmărilor?”
Reacţia Rusiei a venit promt: „Rachetele inteligente ar trebui să zboare în direcţia teroriştilor şi nu în direcţia guvernului legitim, care luptă de mai mulţi ani împotriva terorismului internaţional pe teritoriul său”, a scris pe Facebook purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.
Potrivit publicaţiei, portavionul USS Harry S. Truman este însoţit de crucişătorul USS Normandy, distrugătoarele USS Arleigh Burke, USS Bulkeley, USS Forrest Sherman şi USS Farragut, iar pe aceste nave s-ar afla 6.500 de puşcaşi marini. Distrugătoarele USS Jason Dunham şi USS Sullivans se vor alătura grupului mai târziu, potrivit unui comunicat la US Navy.
Informaţia privind plecarea grupului naval vine după ce preşedintele Trump a promis să ia măsuri de răspuns la presupusul atac chimic din oraşul sirian Duma.
Conform comunicatului de presă al US Navy, misiunea navelor de război va include „operaţiuni de securitate maritimă şi eforturi de cooperare cu aliaţii şi partenerii“. Navele „vor întări prezenţa navală a Statelor Unite în Europa şi Orientul Mijlociu“.