[VIDEO-AUDIO]“Stelele Banatului” – gală de poveste a fotbalului, în prezenta foştilor internaţionali Miodrag Belodedici şi Iosif Rotariu
În finală a ajuns selecţionata oraşului Timişoara, în frunte cu Iosif Rotariu şi cea din Moldova Nouă, avându-l ca lider pe Miodrag Belodedici.
Articol editat de Cristina Corocan, 4 februarie 2018, 15:30 / actualizat: 4 februarie 2018, 20:29
În finală a ajuns selecţionata oraşului Timişoara, în frunte cu Iosif Rotariu şi cea din Moldova Nouă, avându-l ca lider pe Miodrag Belodedici.
Înainte de începerea finalei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria celor care nu mai sunt printre noi, atât dintre participanţi la ediţiile anterioare, cât şi cei care au decedat recent, persoane din lumea sportului. Au fost şi cuvinte rostite In Memoriam Mişa Klein, de la al cărui deces s-au împlinit, în 3 februarie, 25 de ani.
În finala de la “Stelele Banatului” a învins Timişoara cu 5-1, prin golurile marcate de: Băban, Iosif Rotariu, Mita şi Crişovan, cu o dublă. Pentru Moldova Nouă a punctat Alin Torma, fratele primarului din Moldova Nouă, Adrian Torma.
„Belo” a fost foarte relaxat, pus pe glume şi bucuros că a revenit în Banat. A pledat pentru sport, fotbal şi prietenie:
„Ca întotdeauna foarte obosit, am fost cel mai bun …,cum să mă simt, decât foarte bine. Era să venim direct la meci. Am mulţi prieteni aici şi ne este dor să discutăm, să ne vedem, să stăm împreună. Îmi place când văd foşti colegi mai în vârstă, care au jucat la Timişoara, Reşiţa, îi respect foarte mult şi îmi place să stau cu ei. E cel mai frumos lucru care există pe pământ, să ai prieteni, să te vezi cu ei şi să petreci cu ei. Le transmit tuturor să facă sport, să fie prieteni, să fie o echipă.Trebuie să ne ajutăm unii pe alţii.”
Iosif Rotariu a fost receptiv şi la invitaţia din acest an a gazdelor, fiind prezent la toate cele 5 ediţii de până acum. La aceasta a primit şi trofeul, care din acest an este transmisibil:
„Am participat la toate ediţiile de până acum. Vreau să remarc că dl. Avram, organizatorul acestui eveniment a reuşit să adune atât de multe echipe la acest eveniment. Au venit foarte mulţi fotbalişti pe care i-am avut ca idoli în tinereţe, jucători cu care am evoluat, dar şi mai tineri. Este de admirat faptul că vin atât de mulţi la Caransebeş, căci dl. Avram reuşeşte să-i capaciteze, să-i adune aici şi nu-mi face decât mare plăcere, ca de fiecare dată când se organizează aici, să fiu prezent aici.”
“Stelele Banatului” şi selecţionata Banatului s-au relaxat în finalul Galei într-un meci amical, în care au făcut spectacol, din păcate, nu în faţa unui public numeros, caransebeşenii fiind foarte puţini prezenţi în tribuna sălii Victoria din cartierul Pipirig.
Acesta este şi marele regret al iniţiatorului evenimentului, inimosul om de fotbal, Dan Avram:
„Pentru mine şi pentru colegii mei a fost o ediţie reuşită. Noi am avut şi întâlnirea tradiţională de după competiţie, în care am depănat amintiri, ne-am simţit foarte bine împreună. A fost o competiţie reuşită, dar cred că ceva îmi lipseşte şi de aceea am solicitat sprijinul şi altor colegi, autorităţi publice şi nu ştiu de ce nu reuşeşc să atrag mai mulţi spectatori. Scopul competiţiei fiind promovarea educaţională, copiii pot să vadă exemple demne de urmat, le oferim şi câte un tricou reprezentativ cu numele unor jucători de marcă din arealul Banatului, care au îmbrăcat tricolul naţionalei României. Nu cred că este de ajuns. M-aş fi bucurat, astăzi, aici, să fie toţi profesorii de sport din Caransebeş, directorii de şcoli şi împreună cu ei o parte dintre elevi.”
Evenimentul a fost organizat de Dan Avram împreună cu Primăria și Consiliul Local Caransebeș, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Caraș-Severin, Asociația Județeană de Fotbal, conducerea Societății Caromet SA și prieteni ai organizatorului.
Organizatorii nu exclud ca evenimentul „Stelele Banatului” să aibă loc anul viitor într-un alt oraş din vestul ţării.
Cristina Corocan