Ziua Mondială a Apei
Anual, la 22 martie, în întreaga lume este marcată ziua apei. Mai mult ca oricând, se impune protejarea calitativă și cantitativă a surselor de apă. Generația actuală trebuie să le lase celor viitoare resurse suficiente și un mediu sănătos. Situaţia se degradează în marile oraşe, unde are loc o urbanizare galopantă şi necontrolată.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 22 martie 2019, 06:15 / actualizat: 22 martie 2019, 9:23
80% din apele uzate nu sunt tratate şi poluează pânzele freatice.
Sunt urgente, de aceea, măsuri coordonate între statele lumii şi campanii de informare.
În Banat evenimentul Comitetului de Bazin Banat, organizat cu prilejul celebrării Zilei Mondiale a Apei, a avut loc în Sala de Protocol a Administraţiei Bazinale de Apă Banat, respectiv Palatul Apelor Timișoara, joi, 21 martie.
Anul 2019 abordează o temă de interes global “Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă“. Acest mesaj este adaptarea obiectivului 6 al Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă: toată lumea trebuie să beneficieze de apă potabilă sigură oriunde e nevoie, de aceea un rol important revine colaborării autorităților responsabile de mangementul resurselor de apă cu autoritățile locale.
La această întâlnire vor participa invitaţi din cadrul autorităţilor locale şi judeţene din Timiş şi Caraş-Severin, a transmis Sorina Neaga din partea compartimentului de presă al ABA Banat.